files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tipsport liga začne šlágrom Košice – Slovan, michalovská Dukla hostí na úvod Liptovský Mikuláš

Najvyššia hokejová súťaž Tipsport ligy odštartuje obrovský šlágrom. Vo štvrtok 12. septembra v Steel aréne privítajú Košice Slovan Bratislava. Svoju premiéru medzi slovenskou elitou absolvujú doma aj hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Nováčik súťaže o deň neskôr, v piatok 13. septembra privíta na svojom ľade Liptovský Mikuláš. Správu s vyžrebovaním prvého kola priniesol oficiálny zväzový web.

Trinásť účastníkov, z ligy nik nevypadne

V novej sezóne sa v najvyššej slovenskej súťaži predstaví premiérovo trinásť tímov. Jedenásť z nich je slovenských. Okrem obhajcu prvenstva HC 05 iClinic Banská Bystrica, vlaňajšieho finalistu HK Nitra sú aj to HKM Zvolen, HK Poprad, HC Košice, HC 07 Detva, HK Dukla Trenčín, HC Nové Zámky, MHK 32 Liptovský Mikuláš, Slovana Bratislava je to aj nováčik súťaže HK Dukla Ingema Michalovce. Trinástku účastníkov dopĺňajú maďarské celky - MAC Budapešť, DVTK Jegesmedvék Miškovec.

Ligová rada v utorok schválila hrací model Tipsport Ligy v sezóne 2019/20. Keďže v nej bude pôsobiť nepárny počet trinásť účastníkov, v prvej fáze základnej časti bude mať v každom kole vždy jeden z tímov voľno. Extraligisti najskôr odohrajú 48 duelov štvorkolovým spôsobom. Každý s každým dvakrát doma, dvakrát vonku. Následne sa súťaž rozdelí na dve nadstavbové časti. Prvú vytvoria mužstvá umiestnené na 1. až 6. mieste, druhú tímy na 7. až 12. mieste. Získané body si mužstvá ponechajú. Pre klub, ktorý obsadí poslednú 13. priečku, sa sezóna skončí.

Kluby v skupine o 1. až 6. miesto odohrajú medzi sebou ešte desať duelov dvojkolovým spôsobom každým s každým raz doma, raz vonku. Rovnako tak tímy na 7. až 12. mieste. Celok umiestnený na prvom mieste po 58 zápasoch získa Pohár Dušana Pašeka určený pre víťaza základnej časti. Každý z účastníkov prvej šestky tabuľky si automaticky zabezpečí účasť vo štvrťfinále play-off. O zostávajúce dve miestenky budú bojovať tímy v skupine o 7. až 12. miesto. Získajú ich kluby umiestnené na 7. a 8. mieste. Dvojice štvrťfinále play-off určí známy kľúč 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Pre majstra Slovenska je pripravený Pohár Vladimíra Dzurillu. V sezóne 2019/20 z Tipsport ligy nikto nevypadne. Priamy postup do nej si zabezpečí víťaz I. hokejovej ligy. „Pri tvorbe nového modelu Tipsport ligy sme brali ohľad na podklady, ktoré sme si vyžiadali od klubov. Zúročili sme tiež doterajšie skúsenosti a komunikáciu s okolitými európskymi ligami. Sme presvedčení, že schválený model bude pre našich fanúšikov veľmi atraktívny," konštatoval člen Ligovej rady Richard Lintner. Hracími dňami v tipsportligovej sezóne 2019/20 budú utorky, piatky a nedele.

Súťaž odštartuje veľkolepým derby

Prvé kolo je rozložené do dvoch dní. Vo štvrtok 12. septembra sa v košickej Steel aréne odohrá šláger šlágrov, v ktorom domáci „oceliari“ privítajú Slovan Bratislava. Ten sa do ligy vracia po siedmych rokoch a vráti sa tam, kde svoju púť v sezóne 2011/2012 aj ukončil. Na ľade svojho najväčšieho slovenského rivala. V prvom kole sa odohrajú aj ďalšie šlágre. V repríze semifinále z vlaňajšej sezóny privíta už v piatok 13. septembra Poprad Banskú Bystricu, vicemajster z Nitry na úvod hostí maďarský MAC Budapešť, ďalší maďarský celok Miškovec privíta Zvolen, Detva Trenčín a michalovská Dukla vo svojej premiére v najvyššej súťaži vyzve Liptovský Mikuláš.

Program 1. kola Tipsport Ligy 2019/2020:
štvrtok 12. septembra
HC Košice - HC Slovan Bratislava

piatok 13. septembra
HK Dukla Ingema Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš
HK Nitra - MAC Budapešť
DVTK Jegesmedvék Miškovec - HKM Zvolen
HK Poprad - HC ď05 iClinic Banská Bystrica
HC 07 Detva - HK Dukla Trenčín
HC Nové Zámky voľno



Uverejnené: 14.08.2019 13:46:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.