files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý po troch prípravných zápasoch: Sme na správnej ceste

Nováčik najvyššej hokejovej Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce má za sebou už tri prípravné zápasy. V piatok na domácom ľade jeho hráči zdolali ďalšieho účastníka slovenskej najvyššej súťaže, maďarský Miškolc 5:3. V sobotu vo Zvolene podľahli aktuálnemu majstrovi HC iClinnic Banská Bystrica 1:4, no a v utorok doma porazili účastníka nadnárodnej EBEL ligy, rakúsky Linz 4:3 po samostatných nájazdoch, hoci ešte v 51. minúte prehrávali 0:3.

Tréner Miroslav Chudý je po dvoch výhrach a jednej porážke zatiaľ spokojný. „Hlavne s tými zápasmi doma je spokojnosť. Ukazuje sa, že sme na správnej ceste. Veľa výhrad som mal voči chalanom hlavne vo Zvolene. Proti majstrovi sme hrali veľmi ustráchane, až s prílišným rešpektom. Až na desať minút druhej tretiny som tam spokojný nebol. Proti Miškolcu a Linzu sme boli aktívnejší. Čo sa týka zápasu s rakúskym tímom, súper nás potrestal, keď vyťažil z minima maximum. Viedol 3:0, no nakoniec sa nám ho podarilo zlomiť,“ poznamenal na margo prvých troch prípravných duelov kormidelník HK Dukla Ingema.

Vo štvrtok už možno aj s Hančákom a Boltunom

Michalovská Dukla má vo svojom rade až jedenásť nových hráčov. Záujem fanúšikov vyvoláva hlavne pätica zahraničných posíl. Ako je tréner Chudý spokojný s holandským bekom Dalhuisenom, kanadským centrom Lalancettom či fínskym triom Salonen, Mesikammen, Juusela? „V prvom rade sa všetci musia zžiť s prostredím. Zo začiatku pre nich možno bol problém komunikačná bariéra, no zdá sa, že sa všetko uberá správnym smerom. Pomaličky to skladáme a ja si myslím, že by to malo byť v poriadku. Podstatné je, že ide o fajn chalanov do kolektívu. Každý jeden z nich je skromný. Ľudsky s nimi problém určite nebude a podľa môjho názoru to rovnaké bude aj s ich hrou,“ podotýka Miroslav Chudý.

Tomu v zápasoch naďalej chýbajú rekonvalescenti po zranení Daniel Hančák a Peter Boltun. To by sa ale vo štvrtok v zápase proti maďarskému Debrecínu malo zmeniť (začiatok v tradičnom čase od 17.30 hod.). „Obaja chcú hrať, no sú po dlhodobom zranení. Uvidíme, ako to s nimi bude po stredajšom tréningu. Hlavne pri Peťovi Boltunovi musíme byť trpezliví. Predsa rok nehral. Vo štvrtok by ale mohli hrať. Šancu by sme mohli dať aj niektorým juniorom, či dorastencom, ktorí s nami trénujú. Aj ich totiž chceme vidieť v zápasovom dianí,“ pokračuje Miroslav Chudý.

Chcú sa ešte posilniť v obrane

Michalovského lodivoda tlačí momentálne topánka hlavne v defenzíve. Hančák sa po dlhodobom zranení iba teraz dostáva do formy, navyše Alexander Zekucia si počas leta plní povinnosti pri slovenskej dvadsiatke. „Bez nich dvoch máme k dispozícii len šesť bekov. Práve preto potrebujeme tento post vystužiť. Máme nejakých hráčov v riešení, takže uvidíme, koho sa nám tu podarí priniesť,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Príprava celá v retro dresoch, divácky boom už v príprave

V domácich prípravných dueloch zaujali dve veci. Prvou z nich sú retro dresy, v ktorých Dukla nastupuje. „Ide o dresy, ktoré budeme využívať na prípravné zápasy. Počas sezóny sa vrátime k našim stabilným farbám,“ zdôrazňuje Peter Tirpák, športový manažér Dukly Ingema. Zaujal aj divácky boom na tribúnach. Zápasy s Miškolcom a Linzom totiž viedlo viac ako tisíc divákov. „Sme veľmi radi, že fanúšikovia nám dávajú najavo už počas prípravy, že sú s nami. Ja si ani nepamätám, žeby na prípravu bolo toľko divákov. Je to dobrý signál pred sezónou, že Michalovčania majú záujem o hokej. Verme, že počet divákov bude každým duelom narastať,“ pokračuje manažér Dukly. My len dodajme, že čo sa týka prípravy, Dukla v počte divákov až teraz prekročila štvorciferné číslo. Predtým sa jej to od návratu do prvej ligy nepodarilo ani raz...

Peter Brendza



Uverejnené: 14.08.2019 13:00:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.