files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude hokejová Tipsport liga s trinástimi účastníkmi uzavretá?

Aj keď sa už blíži druhá polovica ôsmeho mesiaca roka 2019, stále nepoznáme rozpis najvyššej hokejovej Tipsport ligy. Nováčik súťaže, HK Dukla Ingema Michalovce, tak podobne ako ďalších jedenásť klubov musí čakať. Spôsobil to fakt, že v hre o účasť v nej je aj trinásty účastník, HC Slovan Bratislava. Ten kvôli finančným problémom skončil v nadnárodnej KHL, po splatení dlhov sa ale môže vrátiť medzi slovenskú elitu. Práve v najbližších dňoch by mala Ligová rada odporučiť štart Slovana v Tipsport lige a otázka systému súťaže či vyžrebovania by sa tak mala pohnúť dopredu. Isté je len jedno. Najvyššia hokejová súťaž odštartuje v piatok 13. septembra.

Denník Šport sa vo svojom utorkovom vydaní zaoberá možnými systémami súťaže pre sezónu 2019/2020. Všetko sa momentálne odvíja od kladného, či záporného vyjadrenia na účinkovanie Slovana Bratislava v najvyššej súťaži. Utorková Ligová rada vydá odporúčanie, ktoré štvrtkový výkonný výbor môže, alebo nemusí rešpektovať. „V utorok popoludní zasadne Ligová rada a vydá stanovisko. V súvislosti so súťažným formátom Extraligy počítame s dvoma variantmi. Pre trinásť alebo dvanásť účastníkov. Možno predpokladať, že pravdepodobnejší je ten s trinástimi účastníkmi,“ povedal pre Šport člen Ligovej rady Igor Guriča, riaditeľ športového oddelenia SZĽH. Keby Slovan pôsobil v najvyššej súťaže, podľa Denníka Šport je nachystaný model štvorkolovej základnej časti, kde sa každý stretne s každým dvakrát doma a vonku. V každom kole by mal jeden tím voľno. V základnej časti by mal každý odohrať 48 zápasov, z toho 24 doma. Na apel klubov, ktorým sa nepozdáva nízky počet domácich duelov sa vraj uvažuje o krátkej nadstavbovej časti. Podľa informácii Športu sa tím, ktorý skončí na párnej pozícii stretne s tímami na nepárnych pozíciách. Každý ligista tak odohrá ešte šesť zápasov.

Opäť predkolo play-off, novinkou je uzavretie ligy

Vo vynovenom súťažnom systéme by mal zostať zachovaný aj formát predkola play-off, známy z uplynulej sezóny. Do play-off by malo ísť automaticky šesť tímov, družstvá, ktoré skončia na siedmom až desiatom mieste budú bojovať o zostávajúce dve miestenky do vyraďovacej časti. Nový model bude náročný aj na hracie dni. K piatkom a nedeliam pribudne oveľa viac hracích utorkov. Zásadnou novinkou je aj „uzavretie“ ligy zdola. V prípade trinástich účastníkov by nemal podľa Športu vypadnúť nikto, súťaž od sezóne 2020/2021 rozšíri víťaz prvej ligy, ktorý by mal postúpiť priamo. Je tak možné, že do sezóny 2020/2021 naskočí rekordný počet štrnástich účastníkov.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.08.2019 09:15:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.