files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoká prehra na úvod. Budúci týždeň derby s Trebišovom


Po šiestich rokoch sa premiéra hádzanárom v prvej lige vôbec nevydarila. Muži HK WinLand Michalovce totiž podľahli rozbehnutej Šali na jej palubovke vysoko 32:17 ( 13:7 ). V ďalšom kole budú mať šancu na reparát, pretože privítajú doma Trebišov. Horúce zemplínske derby sa odohrá v sobotu o 15. hodine a jeho dejiskom bude telocvična GPH.  

Novotvoriace družstvo čakal na začiatku súťaže veľmi silný protivník. Ambiciózne mužstvo HKM Šaľa, ktoré je posilnené o hráčov s extraligovými skúsenosťami nedalo Michalovčanom žiadnu šancu na úspech. Prehra však má niekoľko objektívnych príčin. Družstvo z južného Slovenska je favoritom súťaže, a jeho cieľom v tomtu roku bude určite postup do extraligy. V tomto zápase navyše nemohli nastúpiť všetci hráči z kádra trénera Štofu. Bolo to spôsobené tým, že novým hráčom chýbali potrebné dokumenty (registračné preukazy), ktoré sa predstaviteľom klubu narýchlo nepodarilo z ich predchádzajúcich pôsobísk vybaviť. Do soboty by však malo byť všetko v poriadku a proti Trebišovu už nastúpi kompletný káder ochotný pobiť sa o prvé tohtosezónne body.

 

Zápas prvého kola bol pre Michalovčanov prvý po viacročnej prestávke. Na palubovke bolo od začiatku vidieť ich nedostatok skúsenosti, čo súper okamžite využíval. Po ešte tak vyrovnanom začiatku sa v prílišnej snahe dopúšťali technických chýb, čo súper náležite využil a ujal sa náskoku 5:2. Navyše sa od nich odvrátila šťastena pri premieňaní šancí, čo znamenalo, že Šala ustavične zvyšovala svoj náskok. Prakticky už do polčasu bolo o výsledku rozhodnuté. Šaľa druhý polčas kontrovala výsledok a trestala každú jednú chybu hráčov WinLandu. Rozdiel v kvalite bol obrovský, pretože proti neskúsenému, mladému družstvu stál súper s hráčmi, ktorí majú extraligovú minulosť. Michalovčanov však treba pochváliť aspoň za bojovnosť. Svoj štandart odohrali hlavne Mandžák, Oblažný a Regenda, príjemne prekvapil mladý Pilník. Toto mladé družstvo potrebuje takýchto zápasov ako soľ. Je však potrebné, aby v ďalších dueloch nedoliehala na plecia chlapcov zodpovednosť, tak ako to bolo teraz. Keď družstvo v nasledujúcich kolách zlepší premieňanie šancí a vyvaruje sa príliš veľkého počtu technických chyb, nemusí hrať v súťaži druhé husle.   

 

HKM Šaľa  - HK WinLand Michalovce 32:17 ( 13:7 )

    

HK WinLand: Bumbera, Geľatič – Oblažný 3, Werfer, Regenda 3, Mandžák 4, Pilník 3, Horňák, Piskay 2, Kostovčík, Krajňák, Németh, Kysel 1, Blahuta, Vetrecín 1

 

Ostatné zápasy 1. kola :

Trebišov – Dubnica 32:26 (18:7), Modra – Martin 27:17 (11:12), Stupava – Bojnice 22:24 (12:12), Levoča – Pezinok 26:20 (14:8), Prešov B – Malacky (hrálo sa po uzávierke).

                                  Peter Brendza



Uverejnené: 07.09.2010 09:08:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.