files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Dávid po prvej hernej previerke kritický aj optimistický

Prvú hernú previerku majú za sebou hádzanárky Iuventy Michalovce. Aktuálny slovenský majster aj držiteľ prvenstva v spoločnej MOL lige počas víkendu absolvoval 25. ročník domáceho Memoriálu Tomáša Jakubča. Zverenky trénera Petra Dávida na ňom nezanechali zlý dojem. Zdolali poľského vicemajstra MKS Zaglebie Lubin a po prehrách s maďarským Vácom a víťazom turnaja, rumunským Baia Mare obsadili solídne tretie miesto.

Nástupca Petra Hatalčíka pri kormidle slovenského majstra Peter Dávid síce pred turnajom avizoval, že nebude pozerať na výsledky, ale na hru svojho tímu, prehry 25:32 s Vácom a 22:32 s Baia Mare ho aj tak mrzeli. „Proti Lubinu sme mali výborný vstup do turnaja. Zdolali sme silné družstvo, s čím som bol spokojný. Možno prišla až prílišná spokojnosť. Proti Vácu sme sa totiž k zápasu nepostavili tak, ako by sme mali. Čo sa týka zápasu s Baia Mare, urobili sme maximum pre lepší výsledok, súper bol ale niekde inde a zaslúžene vyhral nielen náš vzájomný zápas, ale aj celý turnaj. Ten bol pre náš poučný. Vieme, kde to máme v najbližších týždňoch posúvať. Pre náš omladený káder to bol dobrý krst,“ poznamenal na margo prvej hernej previerky tréner Michalovčaniek.

Aktuálny slovenský majster sa pred svojimi fanúšikmi neukázal v najhoršom svetle. V prvom zápase po výbornom výkone skolil poľského vicemajstra a taktiež účastníka Pohára EHF. Ešte viac ako výsledok hrial pocit z hry Michalovčaniek, ktoré od prvej minúty na palubovke dominovali. Omladený tím, ktorý po sezóne opustilo 400 gólov Fiľkovej – Trehubovej, Mugošovej či Habánkovej, ukázal, že je na správnej ceste. „Viacerí hovorili o sympatických výkonoch. Keď si človek odmyslí góly, tak si môžeme povedať, že vieme držať krok aj s takýmito silnými súpermi. Som rád, že to diváci vnímajú týmto štýlom, ale hádzaná sa hrá na góly a my chceme vyhrávať. Niekedy vám nebude stačiť hrať sympaticky. Musíme sa začať učiť aj víťaziť. Michalovce v tomto mali vždy silnú stránku. Niekedy musíme ukázať aj patričnú kvalitu. Tá nám na turnaji v dvoch zápasoch chýbala. Vieme, kde máme rezervy, vieme, kde sa máme posúvať, takže verím, že v najbližších týždňoch to bude lepšie,“ pokračuje Peter Dávid, ktorý pred Michalovcami viedol ich najväčšieho konkurenta v lige, českého majstra DHK Baník Most.

Okrem herného štýlu Iuventy počas víkendu sa ukázali aj niektoré individuality. Najlepšou strelkyňou turnaja bola Vladimíra Bajčiová, solídne sa predviedli aj čiernohorské posily na krídlach a taktiež aj ďalšie mladé hráčky. Peter Dávid ale nechcel hodnotiť jednotlivkyne vo svojom kádri. „Radšej by som sa tejto otázke vyhol,“ smeje sa michalovský lodivod. „Osobne nerád hodnotím jednotlivcov, pretože vždy na niekoho zabudnem. Skôr ma zaujíma kolektívny výkon. Chcem, aby sme sa viac vyvíjali práve v tomto semere,“ dodáva na záver Dávid, ktorý budúci víkend so svojimi zverenkami absolvuje druhú hernú previerku v poľskom Lubine. Tam ich okrem poľského vicemajstra čaká aj ďalší tím z tejto krajiny Štetin a kvarteto účastníkov Memoriálu Henryka Kruglinskiego doplní bieloruský Minsk.

Iuventa na domácom Memoriály Tomáša Jakubča
Iuventa Michalovce - MKS Zaglebie Lubin 33:27 (15:14)
Iuventa Michalovce - GVM Europe Vác 25:32 (13:16)
Iuventa Michalovce - CS Minaur Baia Mare 22:32 (10:18)

Ostatné výsledky turnaja: GVM Europe Vác - CS Minaur Baia Mare 30:33 (15:17), CS Minaur Baia Mare - MKS Zaglebie Lubin 31:25 (14:11), GVM Europe Vác - MKS Zaglebie Lubin 32:26 (14:12).

Konečná tabuľka
1. CS Minaur Baia Mare 3 3 0 0 96:77 6
2. GVM Europe Vác 3 2 0 1 94:84 4
3. Iuventa Michalovce 3 1 0 2 80:91 2
4. MKS Zaglebie Lubin 3 0 0 3 78:96 0

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2019 10:13:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.