files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce s troma posilami

Káder dvanásťnásobného slovenského ženského majstra Iuventy Michalovce sa rozrástol o tri hráčky. Trénerovi Petrovi Dávidovi budú k dispozícii poľská brankárka Weronika Kordowieska, ktorá naposledy pôsobila v Kisvárde. Iuventa sa posilnila aj v kridelných priestoroch. Dávid bude môcť v sezóne počítať s dvoma juniorskými reprezentantkami Čiernej Hory, konkrétne s Máriou Radovičovou a Milicou Trifunovičovou. Obe sa nedávno zúčastnili na majstrovstvách Európy do 19 rokov v Maďarsku a patrili do základnej zostavy svojho tímu.

Iuventa bude mať v prvom tíme v novej sezóne šesť legionárok. Spomenutá trojica pribudla k dvom ukrajinským reprezentantkám, brankárke Jablonskej a ostrej spojke Kompaniecovej, a ďalšej mladučkej Ukrajinke Anastasiji Burdysovej, ktorá vystužila káder na začiatku prípravy. Kordowieská je odchovankyňou Gdyne, vlani chytala za maďarskú Kisvárdu. Radovičová s Trifunovičovou doteraz pôsobili v Budučnosti Podgorica. „Momentálne je v kádri devätnásť hráčok a môžeme ho pokladať za uzavretý,“ zdôrazňuje športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik, ktorý tak ďalšie zmeny nepredpokladá.

Naša otázka samozrejme smerovala aj na to, prečo sa slovenský majster posilňuje legionárkami, nie slovenskými hráčkami? „Mali sme záujem aj o Slovenky. Názov nášho projektu znel, mladé perspektívne hráčky, hlavne Slovenky. V súčasnej situácii je ale jednoduchšie doniesť dve mladé hráčky z Podgorice, ako sem dotiahnúť nejakú hráčku z Prešova. Štyri mesiace sme venovali tomu, aby sme sem doniesli mladú Slovenku, dôležité ale je, aby tie hráčky mali ambíciu. Iné tu nechceme. V danej chvíli ma to síce mrzí, no mi je jedno, že nové posily nie sú zo Slovenska. Do tímu totiž potrebujeme dievčatá, ktoré majú ambíciu posúvať sa ďalej,“ pokračuje športový riaditeľ Iuventy.

Novou tvárou v kádri je aj poľská reprezentačná brankárka Weronika Kordowieská (foto: Peter Brendza)

Tréner Peter Dávid bol s posilnením káder veľmi spokojný. „Teší, že sme k brankárke Jablonskej získali ďalšiu už relatívne skúsenú brankárku Kordowieskú. Tá ma síce iba 23 rokov, no už toho odchytala dosť. Pri Radovičovej a Trifunovičovej ide o mladé, iba osemnásťročné dievčatá, s ktorými treba pracovať. V kádri máme devätnásť hráčok, no ide prevažne o mladé dievčatá. Ja sa na prácu s nimi veľmi teším,“ podotýka Peter Dávid.

Vynovená Iuventa sa fanúšikom predstaví už v závere tohto týždňa, kedy je na programe 25. ročník Memoriálu Tomáša Jakubča. Michalovčanky sa postupne stretnú v piatok o 18.00 hod. s rumunským Baia Mare, v sobotu v rovnakom čase s maďarským Vácom, no a v nedeľu od 11.15 hod. bude ich súperom poľský Lubin. 



Uverejnené: 06.08.2019 16:32:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.