files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla Ingema s ďalšou posilou Gabrielom Spilarom

V poradí dvanástou posilou nováčika Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce je skúsený útočník s reprezentačnými skúsenosťami Gabriel Spilar. Tridsaťosemročný bývalý hráč Košíc, Sparty Praha či Slovana Bratislava sa dohodol na zmluve s Michalovcami v týchto dňoch a hneď sa aj zapojil do tréningového procesu.

Kontakt medzi skúseným kridelnikom a funkcionármi Dukly Ingema bol dlhší. Jeho začiatok sa datuje ešte do mája, kedy sa spolu stretli v Košiciach počas majstrovstiev sveta. „Tam prišlo k prvému nášmu kontaktu. Potom to na chvíľu utíchlo. Ja som sa pripravoval sám s kondičným trénerom. Minulý piatok sa mi z Michaloviec ozvali opäť a dohodli sme sa,“ podotýka najnovšia akvizícia v kádri trénera Miroslava Chudého, ktorá v šatni našla viacero starých - známych. „Samozrejme, že poznám viacero chalanov. Ja musím povedať, že síce mám už vyšší vek, na nové prostredie sa mi zvyká ťažko. Je to taký môj zlozvyk. Predsa v Košiciach som strávil najviac času. Aj Michalovce, hoci sú blízko, sú pre mňa nové, takže verím, že si rýchlo zvyknem,“ pokračuje Gabriel Spilar.

Na Slovensku bývalý hráč Košíc, Zvolena, Žiliny, Slovana Bratislava, Nitry, či Liptovského Mikuláša nechcel o ďalších ponukách na svoju osobu príliš hovoriť. „Či som mal, alebo nie, to už nie je téma na rozhovor. Pre niekoho to môže vyznieť aj smiešne. Som tu a Michalovciam odovzdám všetko,“ konštatuje Spilar, ktorý sa následne pri našej otázke, či bol záujem aj z jeho bývalého klubu Slovana Bratislava iba zasmial. „Nechcem to rozoberať. Ako som povedal, som v Michalovciach, som tu spokojný a urobím všetko pre Duklu.“

Michalovská Dukla Ingema v minulej sezóne zlomila prekliatie prvoligistov v baráži. Po desiatich rokoch sa znova tím prvej ligy predral cez celok z najvyššej súťaži. Michalovčanom sa to podarilo v súbojoch so Žilinou. „Pre mňa osobne to bolo prekvapenie. Hokej som síce po našom vypadnutí v play-off nesledoval, no toto u mňa zarezonovalo. Postúpiť cez baráž bolo veľmi ťažké a len málo tímom sa to podarilo. To, že Michalovce postúpili do Extraligy ukazuje, že mužstvo bolo dobre pripravené a tréneri vedeli, čo robia,“ zdôrazňuje vo vlaňajšej sezóny hráč HC Košice, ktorý na Zemplín prichádza s nasledovnými cieľmi a ambíciami. „Je to také klišé, že prichádzam pomôcť mužstvu. Som veľmi rád, že som dostal šancu od trénerov hrať tu. Očakávania odo mňa sú. Všetko to ale závisí aj od zdravia či psychickej pohody. Musím sa dobre pripraviť na sezónu. Z môjho pohľadu chcem ukázať, že na to stále mám.“

Ambície ale bude mať aj samotný nováčik Tipsport ligy. Vzhľadom na to, že ešte stále nie je známy model súťaže, nemôže sa hovoriť o postupe do play-off. „Je otázka, či tam pôjde iba najlepšia šestka, alebo osem tímov. Keď to bude tak, ako minulý rok, že sa bude hrať aj baráž o play-off, do vyraďovačky sa bude dostať veľmi ťažké. Pre nás všetkých tu to ale musí byť obrovský výzva,“ podotýka 38-ročný útočník. V kuloároch sa povráva, že keď vedenie ligy zoberie do najvyššej súťaže aj bratislavský Slovan, z trinástky tímov pôjde posledný ihneď do prvej ligy a predposledný si zahrá baráž s víťazom prvej ligy. Podotýkame, že z trinástky tímov dve maďarské Miškolc a MAC Budapešť vypadnúť nemôžu... „Práve dnes sme sa po ceste do Michaloviec o tom bavili s Peťom Bartošom. Je to dosť kruté. Sú tam dvaja Maďari, ktorí vypadnúť nemôžu. Príde mi to schodnejšie, aby sa urobila od ďalšej sezóny súťaž so štrnástimi družstvami. Keby sa potvrdili tie kuloárne reči, bolo by to veľmi ostré,“ pokračuje hokejista, ktorý okrem Slovenska pôsobil aj v Čechách (Sparta Praha), Fínsku (Espoo Blues, Sport), Kazachstane (Kazzinc – Torpedo) a zahral si aj v KHL (Barys Astana).

Michalovce budú pre neho už siedmym tímom, za ktorý si zahrá na Slovensku. „To patrí k hokeju. Tým, že hrám už dlhšie, tak aj tých klubov je viac. Ja som za svoju kariéru vďačný a verím, že si ju ešte na dlhšiu dobu predĺžim,“ zdôrazňuje hráč, ktorý v slovenskej najvyššej súťaži odohral doteraz 848 zápasov. Prekvapením pre neho bol aj michalovský zimák, ktorý prešiel nedávno rozsiahlou rekonštrukciou. „Naposledy som tu bol ešte keď som hral v mládežníckych kategóriách za Košice. Ako pozerám, prešiel obrovskou zmenou a momentálne patrí k najkrajším na Slovensku. Ukazuje sa, že aj manažment klubu robí všetko preto, aby sa hokej posúval ďalej. Ako pozerám, v Michalovciach robia hokej ľudia, ktorí ho chcú robiť a majú ho radi,“ dodáva na záver bývalý slovenský reprezentant.  

Peter Brendza   



Uverejnené: 30.07.2019 10:55:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.