files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema s prvým Holanďanom v Extralige

Michalovská Dukla Ingema sa do svojej premiérovej sezóny v najvyššej Tipsport lige rozhodla vstúpiť aj s cudzincami. Najskôr vedenie klubu podpísalo troch fínskych hráčov obrancu Konstu Mesikammena a útočníkov Akiho Juuuselu, a Samuela Salonena. Tí pribudli k Rusovi Igorovi Safaralejevovi, ktorý tu hral už v minulej sezóne a výraznou mierou sa podieľal na postupe do Extraligy.

Následne upreli svoj pohľad na posily zo zámoria. Upísal sa im Američan Alex Barron a Kanaďania Cody Sol či Christophe Lalancette. Nakoniec ale Barron so Solom na Zemplín neprídu. Miesto nich vedenie zháňa náhradu a jednu už našlo. Na zmluve sa dohodli so skúseným tridsaťročným holandským zadákom Mikom Dalhuisenom. „Je veľmi ťažké dostať sem slovenských hokejistov. Akurát sa nám podarilo získať tých, čo v tomto regióne už hrali. Aj preto sme sa museli obrátiť na zahraničných hráčov. Až čas však ukáže, či sme urobili dobre. Pri nich je to totiž zakaždým naslepo. Môžete si o nich niečo zistiť, uvidíte ich ale až keď tu budú. Ja verím, že sme sa trafili dobre,“ zdôrazňuje tréner Dukly Miroslav Chudý. Tomu pri skladaní kádra narobili problémy rozhodnutie Barrona do Michaloviec neprísť, ako aj zranenie Sola. „Obaja nám na poslednú chvíľu dali vedieť, že neprídu. Nebolo to plánované, musíme to teraz vyriešiť. Určite sa obzeráme ešte minimálne po jednom obrancovi,“ pokračuje Miroslav Chudý.

Podľa Miroslava Chudého je ťažké dostať hráčov do Michaloviec a aj preto musel upriamiť svoju pozornosť na legionárov (foto: Peter Brendza)

Americký obranca Alex Barron, ktorý vlani dohral sezónu v Poprade, síce do Michaloviec nepríde, no na jeho odporúčanie prišlo vedenie klubu na holandského zadáka Dalhuisena. Ten bude prvým hráčom z krajiny tulipánov a veterných mlynov, ktorý si zahrá v slovenskej Extralige. „Zisťovali sme si o ňom niekoľko veci a prišli sme na to, že pred dvoma rokmi ho chcela Banská Bystrica. Je to hráč, ktorý si vie spraviť rešpekt na ľade a navyše ide o tvorivého hokejistu. Veľa si od neho sľubujem tak v defenzíve, ako aj v ofenzíve,“ dodáva Miroslav Chudý na margo rodáka z Nijmegenu, ktorý viac ako desať rokov strávil v zámorí. Posledné štyri sezóny strávil už v Európe, keď postupne hrával za dánsky Esbjerg, kazachstanský Torpedo Ust Kamenogorsk vo VHL a nemecký druholigový EC Bad Nauheim, kde bol asistentom kapitána.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.07.2019 09:36:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.