files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anton Šoltis: Na posr..... aj záchod spadne...

Keď sa darí, tak sa darí... Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa pri štarte do svojej piatej sezóny v najvyššej Fortuna lige presviedčajú o tejto známej vete. V prvom kole, hoci neboli oveľa horším tímom, doma podľahli Žiline 0:3 a rovnakú prehru zaknihovali aj v druhom kole na Tehelnom poli, kde podľahli majstrovi Slovanu Bratislava. Žeby toho nebolo málo, opäť inkasovali z prvej šance súpera a už teraz dosť okyptený káder utrpel zraneniami či chorobami troch ofenzívnych opôr, Francúza Diarru, ktorý vypadol minimálne do konca roka, ale aj Petra Kolesára či Igora Žofčáka. Aj preto v kolónke bodov a strelených gólov svieti aj po dvoch kolách na ich konte nula. Ostáva iba veriť, že štart do súťaže nebudú mať taký, aký mali vo vlaňajšej sezóne...

Vzhľadom na výpadok Diarru a chorého Petra Kolesára, a pri pohľade na fakt, že stoja proti majstrovi, bolo cieľom Michalovčanov na Tehelnom poli čo najdlhšie držať nulu v počte inkasovaných gólov. Neprešla však ani minúta a už tento cieľ neplatil. Po rohovom kole sa totiž hlavou presadil Abena... „Zápas sa ani nezačal a už sme prehrávali. Samozrejme, že to narušilo našu koncepciu. Chceli sme čo najdlhšie držať nulu a vychádzať z pevnej obrany do protiútokov. Dostali sme ale rýchly gól a potom to bolo rozhárané. Z našej strany bol vidno až prílišný rešpekt,“ poznamenal na margo prehry 0:3 tréner Zemplínčanov Anton Šoltis, ktorý už v desiatej minúte musel striedať kvôli zraneniu kapitána a najskúsenejšieho hráča tímu Igora Žofčáka. „Ako sa hovorí, na posr..... aj záchod spadne. Na dlhšiu dobu je zranený Diarra, Peťo Kolesár dostal v piatok horúčky. Spolu so „Žofim“ sú to traja hráči základnej zostavy a náš úzky káder to samozrejme pocítil. Snaha z našej strany bola, chýbala ale kvalita. Všetci chlapci musia pridať. Bolo vidno, že Slovan je momentálne niekde inde. My ich v súčasnej situácii môžeme iba potrápiť,“ pokračuje michalovský lodivod.

Po Žiline a Slovane Bratislava majú teraz Michalovčania pred sebou dvoch súperov, ktorí vlani v tabuľke skončili pod nimi. V treťom kole sa predstavia v Zlatých Moravciach, vo štvrtom privítajú Senicu. „Máme svoje problémy. Inkasujeme veľa gólov a v poslednom čase sa stáva, že ich inkasujeme hneď v úvode. Navyše, sú to ľahké góly, ktorým sa dá zabrániť. Máme úzky káder, ktorý nám zužujú aj zranenia či choroby. Verím, že sa to v najbližšom čase zmení a takisto aj v to, že začneme zbierať body. Žreb na začiatku sme mali ťažký, teraz prichádzajú súperi, s ktorými by sme mohli niečo uhrať,“ podotýka Anton Šoltis, ktorý naďalej vo svojom kádri ešte neprivítal žiadnu letnú posilu. To by sa malo zmeniť nasledujúci týždeň. „Od pondelka by tu mal byť jeden krajný hráč. Do zostavy sa vráti po odpykaní trestu Rota a verím, že do soboty sa do poriadku dá aj Peťo Kolesár. Uvidíme, ako na tom bude kapitán Žofčák. Máme prísľub, že by sa nasledujúci týždeň mali na tréningu objaviť aj ďalší noví hráči. Keď nie do Zlatých Moraviec, na nasledujúci zápas proti Senici už verím, že budeme vo väčšom počte. Samozrejme, že ihneď nebudú môcť naskočiť. Niektorí sú v kluboch, niektorí ale nie a trénovali individuálne. Musíme byť trpezliví, nič iné nám neostáva. Chceli sme byť možno ďalej, no život je taký a musíme to brať tak, ako to je,“ dodáva na záver tréner MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.07.2019 16:01:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.