files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Premiéra povedala veľa

Iba raz z piatich pokusov zvíťazili futbalisti MFK Zemplín Michalovce vo svojom prvom sezónnom zápase v najvyššej Fortuna lige. Platí to aj po sobote, kedy zverenci trénera Šoltisa podľahli Žiline rozdielom triedy 0:3. Na ihrisku to síce vyzeralo vyrovnane, efektivita v koncovke „Šošonov“ ale rozhodla o ich víťazstve.

Michalovčanom hlavne v prvom polčase chýbal dôraz, agresivita a ladnosť, ktoré ich zdobili vo vlaňajšej sezóne. Rez v kádri sa ukázal väčší, než sa čakalo. Síce odišli iba traja hráči, ktorým patrilo miesto v základnej zostave (Sulley, Beskorovajnij, Casado), no aj pätica Bieszczad, Špiriak, Tounkara, Zacharkiv, či Regáli mala miesto v tíme. Síce to boli skôr hráči na lavičku náhradníkov, no vytvárali tlak na tých, čo hrali pravidelne. Takých momentálne okrem Kountouriotisa či Mavretiča niet. A práve to je najväčší problém.

Premiéra Michalovčanov povedala veľa. Jasne ukázala problémy, ktoré ich momentálne trápia. Zdá sa, že Grič môže nahradiť na stopérskom poste Beskorovajneho, v útoku ale nemá tréner Šoltis veľa alternatív. V sobotu to skúsil s vo vlaňajšej sezóne ešte iba dorastencom Trusom. Ten síce nesklamal, ale hrotový útočník to nie je. Toho musia Michalovčania urýchlene angažovať. A posily musia prísť nielen do útoku. Je potrebné rýchlo nahradiť odchádzajúcich hráčov a mať aj na lavičke konkurenciu. Len tá totiž posúva hráčov dopredu. Momentálne to vyzerá tak, že na tých zo základnej zostavy nemá kto vytvárať tlak. Premiéra Michalovčanov povedala veľa. Pomenovala a ukázala slabiny tímu trénera Antona Šoltisa, ktorých je viac ako dosť. Ukazuje sa, že poslať všetkých štyroch útočníkov preč nebolo najlepšie riešenie (Ukrajinec Zacharkiv, ktorý mal platnú zmluvu, ostať mohol...). Finančná situácia klubu nie je najlepšia a to je fakt. Aj preto ešte nedošlo k posilneniu kádra, ktorý ale nutne potrebuje okysličiť. Nutne potrebuje konkurenčné prostredie, aby si niektorí hráči uvedomili, že môžu ostať aj na lavičke či tribúne...

Hodnotenie Michalovčanov v zápase so Žilinou (hodnotenie v škále od 1 do 10 - najlepšie 10, najhoršie 1)
Matúš Kira – výsledná známka 4
Vlani Kira vyskočil medzi brankársku elitu v najvyššej súťaži. Aj preto sa čoraz viac hovorí o jeho prestupe. Zápas proti Žiline mu ale nevyšiel podľa predstáv. Inkasoval z prvých troch striel na bránu, ani jeden gól ale na jeho vrub nejde.

Martin Kolesár – výsledná známka 3
Krajný obranca je už v kabíne áčka tretiu sezónu. Túto sezónu by už teda mal naplno preraziť. Po avizovanom odchode Rotu by to mal byť práve Martin Kolesár, ktorý by ho mal nahradiť v základnej zostave. Aj keď v dueli so Žilinou nebol najslabším článkom, po prvom polčase bol striedaný. Malo to logiku, keďže Kolesár okrem žltej karty stihol v prvom polčase urobiť dva fauly a tretím by možno inkasoval druhú kartu. Práve po jeho faule sa zahrával priamy kop, po ktorom Michalovčania tretíkrát inkasovali.

Jose Carillo Mancilla – výsledná známka 3
Sobota nebola dňom španielskeho stopéra v službách MFK Zemplín. Niekoľko pozičných chýb, zlá rozohrávka, po ktorej zavaril svojmu mužstvu. Nebolo ho vidno ani pri ofenzívnych štandardkách. Videli sme ho hrať aj oveľa lepšie...

Jakub Grič – výsledná známka 6
Najlepší z obrannej štvorice. Ani on sa síce nevyhol chybám, no viackrát tímu pomohol odkopnutím lopty či kĺzačkou. Zapájal sa aj do ofenzívy. Ukázal, že môže byť dobrou náhradou za Beskorovajného, hoci stopérsky post nie je jeho parketou.

Matúš Vojtko – výsledná známka 3
Platí to isté, čo pri Martinovi Kolesárovi. Mladý ľavý krajný obranca mal obrovské problémy na svojej strane. Po centri zľava padol prvý aj druhý gól.

Jozef Šimon Turík – výsledná známka 5
Ani pre Turíka nebol zápas so Žilinou tým najlepším, ktorý kedy odohral. Rodák zo Stakčína síce drel do úmoru, veľa lôpt nezískal. Každou minútou jeho výkon rástol, nebol to ale Turík zo závere lanskej jesene, kedy paril k najlepším v celej súťaži.

Stanislav Danko – výsledná známka 5
Keby premenil šance zo začiatku prvého aj druhého polčasu, zápas sa mohol vyvíjať inak. Stanislav Danko patril k tým lepším na ihrisku z michalovskej strany, k vyššej známke ale chýbal bonus v podobe gólu. Veľa šancí Michalovčania v zápasoch mať nemusia a také, aké Danko mal, by mali premieňať.

Igor Žofčák – výsledná známka 7
Kapitán michalovského celku nabehal kilometre, do súperovej šestnástky poslal viacero kvalitných centrov, jeho spoluhráči z nich ale nič nevyťažili. Motivátor a burcujúci element tímu patril tiež k tým lepším, čo behalo po ihrisku v modro-žltom.

Cheick Alan Diarra – výsledná známka 4
Nezačal síce najlepšie, postupom času ale jeho výkon rástol. Dostával sa do medzihry, snažil sa o kombináciu a aj dostať sa do šance. Legionár by ale mal ukázať ešte viac...

Peter Kolesár – výsledná známka 4
Od čiperného stredopoliara tréneri očakávajú, že bude na ihrisku rozdielový. Peter Kolesár tentoraz takým nebol. Pokazil viacero prihrávok, stratil niekoľko ľahších lôpt. Nepomohol ani obrane. Po jeho ľavej strane padli dva góly. Odchovanec trebišovského futbalu odohral už aj lepšie zápasy...

Matej Trusa – výsledná známka 5
Najmladší člen základnej zostavy nabehal na hrote kilometre a svojou rýchlosťou na súperovu obranu platil. Čo však z toho, keďže ako náhle sa k nemu dostala lopta, putovala k súperovi. Z troch šancí by kvalitný útočník určite aspoň raz skóroval. Trusa ukázal, že hrot útoku nie je jeho parketa. Zatracovať ale mladíka v michalovskom drese nemôžeme a nechceme.

Christos Kountouriotis – výsledná známka 6
Po príchode na ihrisko v druhom polčase oživil michalovskú ofenzívu. Ukázal viacero futbalových vecí, svojou rýchlosťou platil na obranu súpera. Keby ešte premenil šancu po tom, čo Holecovi vypadla lopta z rúk a pred gréckym kridelnikom bola opustená bránu, jeho známka by bola vyššia.

Til Mavretič, Denis Petro – hrali menej ako pätnásť minút, takže ich výkon hodnotiť nebudeme.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.07.2019 17:36:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.