files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania chcú odštartovať víťazstvom, Žiline majú čo vracať

Domácim súbojom so Žilinou, ktorého výkop je v sobotu o 18.00 hod. a v priamom prenose ho prinesie aj RTVS, odštartujú svoju piatu sezónu medzi slovenskou elitou futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí so Žilinou mali hrať na úvod aj v lanskej sezóne, proti ale bola epidémia osýpok na Zemplíne, ktorá presunula duel až na koniec augusta. Tentoraz už ich konfrontácii so „Šošonmi“ v prvom kole asi nezabráni nič.

Zemplínčania už piatu sezónu po sebe budú bojovať o prvoligové body. Zaujímavosťou je, že zakaždým zdvíhajú nastavenú latku. Po jedenástom a dvoch ôsmych miestach vlani skončili na piatom a na tento historický úspech budú chcieť nadviazať aj v sezóne, ktorá klope na dvere. „Latka je síce nastavená vysoko, no mi ju podliezť rozhodne nechceme. Urobíme všetko preto, aby sme sa do prvej šestky dostali aj teraz,“ presvedčivo konštatuje stredopoliar Stanislav Danko, ktorý je v tíme prakticky od postupu do najvyššej súťaže. „Síce mám len dvadsaťpäť rokov, no v kabíne patrím medzi služobne najstarších. Sme tu traja či štyria, ktorí to ťaháme od prvej sezóny. Máme už nejaké skúsenosti z ťažkých zápasov a práve my musíme potiahnúť našich mladíkov, ktorí iba naberajú prvé prvoligové skúsenosti,“ dodáva Stanislav Danko, ktorý si vlani v niektorých zápasoch vyskúšal aj rolu kapitána tímu.

Ďalším zo služobne najstarších hráčov tímu je Jozef Šimon Turík. Čiperný stredopoliar, ktorý v piatok oslávil 24-narodeniny si je vedomý, že aj od neho sa už čaká, že potiahne tím. „Som s tým stotožnený. Veď prvú ligu už hrám piatu sezónu. Z osobného hľadiska ma teší, že už tak dlho hrám najvyššiu súťaž. Na druhej strane ma trošku mrzí, že som sa ešte stále neposunul ďalej. Som však rád, že môžem byť v Michalovciach,“ podotýka šikovný stredopoliar, ktorého kariéru brzdia zranenia. Aj rodák zo Stakčína má v sezóne podobné ambície ako „kapitán Danko“.  „Sú minimálne také, aké boli v minulej sezóne. Chceme sa pobiť o prvú šestku. Vlani sme si ju vyskúšali a páčilo sa nám v nej. Keby sme ešte vylepšili piate miesto, bolo by to super. Aj preto musíme do sezóny vstúpiť čo najlepšie. Nechceme opakovať tú lanskú, keď sme boli v prvých kolách na poslednom mieste. Našou ďalšou ambíciou musí byť zlepšiť sa v defenzíve. V lanskej sezóne sme totiž dostali veľmi veľa gólov.“

Prvé kolo odohrajú zverenci trénera Antona Šoltisa na domácej pôde. Privítajú v ňom v sobotu od 18.00 hod. MŠK Žilina, s ktorým sa vlani stretli až šesťkrát, z tohto štyrikrát to bolo v jarnej časti. A Žilinčanom majú čo vracať. V lige síce s nimi dvakrát prehrali, raz remizovali a raz vyhrali, no boli to práve „Šošoni“, ktorí zastavili ich cestu do finále Slovnaft Cupu. V semifinále ich vyradili po výsledkoch 1:1 doma a 2:0 pri Laborci. „Ja osobne som v pohárových zápasoch nehral. Máme im ale čo vracať. Slovenský pohár viacerých mrzel dlho,“ podotýka Turík a na jeho slová nadväzuje aj Stanislav Danko. „Vypadnutie v pohári nás mrzelo. Boli sme totiž blízko finále, hlavne po remíze u nich. Žilinčania boli ale u nás efektívnejší a postúpili do finále zaslúžene. Teraz im to chceme vrátiť a doma si na svoje konto pripísať tri body“

Práve o efektivite môže byť aj sobotňajší duel prvého kola. „Rozhodne nemôžeme zahadzovať šance, pretože sa nám to môže vypomstiť. Oni majú hráčov, ktorí vedia dať gól,“ zdôrazňuje Stanislav Danko. Na druhej strane, Žilinčanom pred sezónou odišiel kapitán Michal Škvarka, ktorý je už hráčom maďarského Ferencvárosu. „Myslím, že jeho odchod bude pre nich dosť citeľná strata. Bol to kapitán, duša mužstva. Oni ho ale určite niekým nahradia. Kvalitných hráčov majú dosť,“ podotýka na margo vlani štvrtého tímu Fortuna ligy Stanislav Danko.

A čo by malo na nich platiť? „Majú výborných útočníkov, s ktorými sa dobre pracuje. Vedia, kde sa majú postaviť, vedia, ako si pýtať loptu. Musíme si na to dať pozor. Rovnako si musíme dať pozor na to, aby boli čo najmenej v kontakte s loptou. Kombinačne sú na tom totiž výborne. Musíme s nimi veľa behať a hlavne byť efektívni v koncovke. To bude veľmi dôležité, pretože veľa šancí na góly dostať nemusíme,dodáva na záver Stanislav Danko.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.07.2019 13:26:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.