files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s cieľom skončiť v prvej šestke, v sobotu o prvé víťazstvo

Do svojej piatej sezóny v rámci najvyššej Fortuna ligy vstúpia v sobotu domácim zápasom so Žilinou (18.00 hod.) futbalisti MFK Zemplín Michalovce. U najvýchodnejšieho fortunaligistu sa v lete diali veci tak ako po minulé roky. V príprave družstvo nevyhralo z piatich pokusov ani raz, káder zaznamenal iba odchody. Aj napriek tomu majú Zemplínčania smelé ciele. Vlani skončili na piatom mieste a túto latku rozhodne podliezť nechcú. Na stredajšej tlačovej konferencii smelé ambície predniesli hlavný tréner Anton Šoltis, kapitán tímu Igor Žofčák a predseda predstavenstva klubu Štefan Laurinčík.

Príprava je za nimi, tešia sa na sobotu

Michalovčania odohrali v príprave päť duelov, v ktorých trikrát remizovali a dvakrát ťahali za kratší koniec. „Keďže som tu už nejaký čas, príprava prebehla v štandardných podmienkach. Dosť hráčov odišlo, zatiaľ toho veľa do kádra nepribudlo. Verím, že posily ešte prídu. Výsledky v príprave neboli ideálne, verím však, že tak ako po minulé roky to v lige bude inak. Prípravné zápasy nám ukázali, že musíme ešte veľa pracovať. Príprava je za nami, teraz sa sústredíme na sobotu s cieľom, aby sme dobre odštartovali ligovú časť,“ poznamenal tréner Anton Šoltis, ktorému oproti jarnej časti z kádri ubudli legionári Beskorovajnij, Zacharkiv, Casado, Tounkara či Sulley a odišiel aj Špiriak. „Čakáme na nejaké príchody. Niečo rozrobené máme. Vieme však v akom stave funguje klub. Keď sa nám podarí niekoho predať, určite za neho bude musieť prísť náhrada,“ dodáva tréner Michalovčanov. 

Bez predaja hráčov nemôžu fungovať

Vlani piaty tím Fortuna ligy momentálne najviac tlačí topánka na strednom obrancovi a útočníkovi. Práve z tohto postu odišli všetci hráči, ktorých tréner Šoltis na jar využíval. „Potrebujeme zvýšiť konkurenciu a post stredného obrancu a útočníka by sme potrebovali posilniť,“ zdôrazňuje Šoltis. Na druhej strane, michalovský klub je orientovaný aj na predaj svojich hráčov. „Náš klub si nemôže dovoliť fungovať bez toho, aby sme niekoho nepredali. Nejaké šumy sa okolo našich hráčov udiali, no žiadna ponuka na klub neprišla,“ zdôrazňuje Laurinčík a podľa jeho slov sa to týka aj odchodu brankára Matúša Kiru, o ktorého odchode sa špekuluje najviac. „Tie šumy sa týkajú aj jeho, opakujem ale, oficiálna ponuka na klub neprišla žiadna. Keď príde, budeme sa ňou zaoberať.“

Opäť hladní po prvej šestke

Michalovčania si vlani zahrali v nadstavbovej časti o titul a podobné ambície budú mať aj tentoraz. „Latku určite podliezať nechceme. Vieme, že to bude ťažké, no chceme sa pobiť o prvú šestku opäť. Vlani sme si to vyskúšali. Určite je lepšie hrať proti tímom zo špice, ako o záchranu,“ zdôrazňuje za celú kabínu jej kapitán Igor Žofčák. Najskúsenejšieho hráča z kádra nevyrušuje ani to, že podobné ambície budú mať aj Trenčín či Trnava, ktorí si vlani zahrali iba o záchranu. „Aj my sme hladní podobne ako oni po umiestnení v prvej šestke. Urobíme preto maximum, aby sme sa tam dostali.“

Tréner Šoltis nadviazal na Žofčákové slová. „Minulú sezónu to nikto od nás nečakal. Mojím osobným cieľom je, aby sme nepodliezli latku. Iný cieľ ako prvú šestku ja osobne mať nemôžem. V prvom rade musíme ísť od zápasu k zápasu. V sobotu nás čaká prvý, potom budeme myslieť na ďalšie,“ podotýka michalovský lodivod a súhlasí s ním aj predseda predstavenstva Štefan Laurinčík. „Plne súhlasím so slovami trénera. Minulý rok sme vyskočili vyššie a tieto priečky by sme si chceli udržať aj teraz."   

V sobotu o prvé víťazstvo, na hrot veľa možností nemajú

Keďže Michalovčania v príprave nezvíťazili ani raz, stále čakajú na prvé víťazstvo. Dosiahnu ho v sobotu proti Žiline? „Ja verím, že áno. Na zápas sa už všetci tešíme. Žilinu dobre poznáme, veď na jar sme s nimi hrali až štyrikrát. Čaká nás ťažký štart do ligy, no ja verím, že ho zvládneme,“ konštatuje Igor Žofčák. Bol to práve on a mladík Trusa, ktorí zaskakovali v príprave na hrote útoku. Vie už tréner Šoltis, kto tam nastúpi v sobotu? „Veľa možností nám súčasný káder nedáva. Uvidíme, ako sa v sobotu rozhodneme.“ My len dodajme, že čistokrvný útočník v kádri Zemplínčanov chýba naďalej a zrejme do soboty k zmene nepríde. Na druhej strane, s tímom sa v týchto dňoch začal pripravovať Roland Černák. Odchovanec trebišovského futbalu by mohol v ďalších zápasoch zvýšiť konkurenciu v kádri, do soboty ale zrejme pripravený nastúpiť nebude...

Káder MFK Zemplín Michalovce na sezónu 2019/2020
Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtia (Ukrajina).
Obrancovia: Jose Carrillo Mancilla (Španielsko), Matúš Vojtko, Martin Kolesár, Denis Petro, Llazaros Rota (Albánsko), Dávid Špak, Peter Vojtovič.
Stredopoliari: Christos Kountouriotis (Grécko), Jakub Grič, Peter Kolesár, Igor Žofčák, Jozef-Šimon Turík, Stanislav Danko, Alan Cheick Diarra (Francúzsko), Matej Trusa, Roman Begala, Hovhannes Harutyunyan (Arménsko).
Útočník: Til Mavretič (Slovinsko).

Peter Brendza



Uverejnené: 17.07.2019 15:42:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.