files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Petríkov návrat do Michaloviec kvitujú oba kluby: Určite bude prínosom

V Michalovciach pôsobil naposledy v roku 1998 ešte ako pätnásťročný. Následne odišiel za lepšími podmienkami do Prešova, ktorý ho vystrelil do veľkého hokeja. Imrich Petrík si zachytal v štyroch krajinách, v slovenskej extralige hájil farby Banskej Bystrice, Košíc, Žiliny či Martina. Po 21 rokoch sa teraz vracia do rodného mesta.

Chceli ho už skôr

Imrich Petrík bude pôsobiť v oboch michalovských hokejových kuboch ako tréner brankárov. V HK Mládež Michalovce bude mať navyše na starosti tímy piatakov a šiestakov, kde nahradí Tibora Tartaľa. Ten ako je známe odchádza k reprezentačnému výberu do osemnásť rokov, kde bude pôsobiť ako asistent trénera. „O Imra Petríka sme mali záujem už dlhšie. Odvedenou prácou v Prešove ukázal, že je schopným trénerom a má čo svojim tímom dať,“ rozhovoril sa Richard Mašlanka, prezident HK Mládež Michalovce. Ten po istote odchodu Tartaľa siahol práve po odchovancovi michalovského hokeja, ktorý naposledy pôsobil v prešovskej mládeži, kde sa venoval okrem iného aj všetkým brankárom v klube. Podobná situácia nastane aj v Michalovciach. „Som veľmi rád, že sme sa dohodli aj s Duklou a Imro bude trénovať všetkých brankárov v Michaloviec od našej prípravky až po seniorský tím. Určite má čo dať obom klubom v Michalovciach,“ dodáva prezident michalovskej hokejovej mládeže.

Stretli sa už v Banskej Bystrici

Radosť z angažovania trénera brankárov mal aj hlavný kouč michalovskej Dukly Ingema Michalovce Miroslav Chudý. Ten bude mať v premiérovej extraligovej sezóne k dispozícii štyroch brankárov. Okrem skúseného Adama Trenčana to budú traja mladíci Tomáš Tkačik, Vladimír Glosár a Filip Surák, ktorý prišiel zo Spišskej Novej Vsi. „My sme sa o trénera brankárov pokúšali už vo vlaňajšej sezóne. Debatovali sme v rámci možností s našim vedením, ako aj s vedením HK Mládež Michalovce. Osobne si myslím, že najdôležitejší bude pri začínajúcich brankároch. Som veľmi rád, že sa to spojí aj s prvým tímom. V tíme budeme mať okrem Adama Trenčana troch mladých brankárov, takže Imrova pomoc sa nám určite zíde. Ako obrovský prínos beriem aj to, že je rodeným Michalovčan,“ konštatuje Miroslav Chudý, ktorého cesty s Imrichom Petríkom sa stretnú po druhýkrát. Prvýkrát to bolo v Banskej Bystrici, kde bol Chudý asistentom a Petrík prvým brankárom. „Čo si pamätám, patril ku kvalitným brankárom. Určite môže odovzdať skúsenosti ďalším. Skončil relatívne mladý kvôli zdravotným problémom. O to viac môže mať entuziazmu do práce,“ dodáva Miroslav Chudý.

pb



Uverejnené: 06.07.2019 16:23:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.