files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V príprave zatiaľ bez víťazstva, vo štvrtok proti účastníkovi Európskej ligy

Už sme si zvykli, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce v prípravných fázach na jesennú či jarnú časť často nevyhrávajú. Výnimkou nie je ani príprava pred ich piatou sezónou v najvyššej Fortuna lige. Najvýchodnejší účastník najvyššej súťaže doteraz odohral tri zápasy, všetky proti tímom z druhej ligy, no ani raz nevyhral. S Popradom doma remizoval 1:1, vo Vyšnom Opátskom podľahol nováčikovi druhej ligy FC Košice 1:3, no a v utorok doma s Liptovským Mikulášom opäť iba remizoval 1:1.

„Neviem v čom to je, ale v treťom zápase v rade nám nevyšiel prvý polčas,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý k tejto téme vzápätí dodáva. „Nie sme takí aktívni, ako by sme chceli byť. Možno je to aj tým, že skúšame hráčov aj na iných postoch, ako sú zvyknutí. Naša hra potom možno trpí, no my ich potrebujeme vidieť aj na iných postoch. Od toho je príprava. Druhý polčas proti Mikulášu už bol z našej strany dobrý. Opäť sme ale urobili v defenzíve chybu, ktorú súper potrestal. Mohli sme strhnúť víťazstvo na svoju stranu, nevyužili sme ale šance. Na tom musíme tiež popracovať, pretože v lige sa nám to môže vypomstiť.“

Najväčší problém Zemplínčanov sa ukazuje v útoku. Tam tréneri skúšajú po odchodoch Sulleya, Tounkaru či Zacharkiva viacerých hráčov, no ani jeden sa nechytil. „Hrotový útočník je náš dlhodobý problém. S niečím podobným sa možno okrem Slovana ale boria aj ostatné tímy najvyššej súťaže. Tri prípravné zápasy nám niečo naznačili, chlapci sa mohli ukázať. Teraz už skúšať nebudeme. Čakajú nás ešte dva zápasy, v ktorých už budeme ladiť zostavu na ligu,“ zdôrazňuje michalovský lodivod.

Ten v zápasoch proti Košiciam a Liptovskému Mikulášu skúšal devätnásťročného Brazílčana Gabriela Palmeiru Alvesa Bezzeru. Proti Mikulášu odohral šesťdesiatpäť minút rovnako starý Patrik Chovan, ktorý naposledy hral v treťoligovom Zvolene. „Oboch si ešte necháme na ďalšie zápasy. Čo sa týka Chovana, je tu s nami ešte iba jeden deň, určite dostane šancu aj proti Debrecínu. Je priamočiarý, bolo ale vidno, že hrával v nižšej súťaži. Na druhej strane, ide o mladého perspektívneho hráča, navyše ľaváka. Čo sa týka Bezzeru, ten takisto ostáva s nami. Nie je to ale momentálne hráč pre naše družstvo. Uvidíme, ako sa všetko vykryštalizuje s našou farmou v Trebišove, možno, že ho ponúkneme tam. Priestor ešte dostane, skôr by som to ale videl na nižšiu súťaž,“ podotýka Anton Šoltis.

Michalovčania ešte do začiatku ligovej súťaže, ktorú odštartujú v sobotu 20. júla o 18.00 hod. aj v televíznom prenose RTVS doma so Žilinou, odohrajú tri zápasy. Vo štvrtok ich čaká v Debrecíne dvojzápas proti účastníkovi predkola Európskej ligy, no a generálku absolvujú v sobotu 13. júla na domácej pôde proti poľskému Nowemu Saczu. „V Debrecíne odohráme dvojzápas. Prvý sa začne o 16.00 hod. na tréningovom ihrisku, druhý o 18.30 hod. na hlavnom. Keďže ide o účastníka európskeho pohára, pôjde teda asi o najťažšieho súpera v príprave. Pre nich to bude generálka na Európsku ligu, takže očakávam, že nastúpia v plnej sile. Možno nám to paradoxne pomôže a aj my sa vypneme k najlepšiemu výkonu,“ dodáva na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.07.2019 10:55:18 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.