files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tibor Tartaľ po troch rokoch opúšťa HK Mládež: Michalovce ostanú navždy v mojom srdci

Pred troma rokmi prichádzal k novému tímu a do novej súťaže. Kadetov HK Mládež Michalovce dvakrát doviedol do Top 12, čiže medzi dvanásť najlepších na Slovensku, v tejto sezóne mu postup unikol o jeden bod. Každá kapitola sa ale raz skončí. Tibor Tartaľ neodolal lákavej ponuke ambiciózneho projektu centralizovanej prípravy reprezentácie do 18 rokov, kde sa stal jedným z dvoch asistentov nového trénera Ivana Fenuša.

Bývalý hráč Prešova, Topoľčian, Senice či Humenného prichádzal pred troma rokmi do HK Mládež Michalovce možno aj s malou dušičkou. Na hokejovej mape už etablovaný klub mu dal šancu, aby okúsil pozíciu hlavného trénera. „Aj preto na Michalovce nikdy nezanevriem a budem sledovať ako sa darí hokeju tu aj naďalej,“ presvedčivo konštatuje tréner, ktorý pred svojím príchodom na Zemplín trénoval aj v Rusku. „Pôsobenie tu musím hodnotiť kladne. Obohatilo ma tak trénersky, ako aj ľudsky. Posunulo ma to vo veľa veciach. Som rád, že som mohol byť súčasťou klubu. Prevládajú hlavne pozitíva a superlatíva. Od prezidenta klubu, cez manažment a ostatných trénerov som tu našiel fantastických ľudí. Takisto ďakujem mestu, ako pomohlo klubu za tri roky dostať sa ďalej. Naším cieľom bolo posúvať hráčov vyššie, čo sa nám aj darilo. Určite viacerí z tých, ktorí prešli mojimi rukami majú potenciál na to, aby v budúcnosti hrali aj seniorský hokej. Musia sa ale snažiť a naďalej na sebe tvrdo pracovať. Iba drina ich totiž dovedie do toho konca, ktorí všetci očakávajú,“ pokračuje Tartaľ.

S akými cieľmi do Michaloviec v roku 2016 prichádzal a ako sa mu ich podarilo naplniť? „Naším cieľom po mojom príchode bolo dostať družstvo kadetov do Top dvanástky. Nám sa to podarilo hneď v prvom roku. Postup do dvanástky sme vybojovali aj rok potom. Nepodarilo sa nám to iba raz, túto sezónu, keď nám chýbal jediný bodík. Ďalším cieľom bolo posúvať chlapcov herne vyššie, čo sa nám tiež podarilo. Dnes patrí väčšina z nich k ťahúňom dorastu a som o tom presvedčený, že ešte o nich budeme počuť. Každý jeden z nich má potenciál, ako ale hovorím, musia na sebe pracovať. Je to len na nich, kam sa posunú,“ zdôrazňuje Tibor Tartaľ.

Ten od júla mení svoje pôsobisko. Trénersky sa posunie ďalej, keďže sa stal jedným z dvoch asistentov nového projektu reprezentačného výberu do 18 rokov. Tá vlani vypadla z elitnej A-kategórie a nový centralizovaný projekt by mal pomôcť nielen k jej návratu naspäť, ale hlavne k aklimatizovaniu hráčov pre seniorský hokej. „Každý sa chce posúvať ďalej, ja nie som výnimkou. Som strašne vďačný, za šancu, ktorú dostávam a som vďačný aj Michalovciam, že mi v tom nechcú nejako brániť. Beriem to ako veľký záväzok, či zodpovednosť. Osemnástka túto sezónu vypadla z elitnej kategórie a naším cieľom bude dostať do čo najrýchlejšie naspäť. Som veľmi rád, že som dostal ponuku pôsobiť v tomto projekte. Veľká vďaka patrí aj Michalovciam, pretože bez nich by zrejme ponuka neprišla. Aj preto ostanú navždy v mojom srdci,“ pokračuje asistent nového trénera reprezentačného výberu do osemnásť rokov Ivana Feňuša.

V Michalovciach intenzívne pracujú na jeho náhrade. Tú už sčasti vyriešili. „Čo sa týka trénera kadetov ešte nie, no čo sa týka piateho a šiesteho ročníka, kde Tibor pôsobil tiež, už áno. V týchto dvoch kategóriách sa stal novým trénerom náš odchovanec Imrich Petrík, ktorý doteraz trénoval v Prešove. Ten sa stane aj trénerom brankárov v celom klube. Na vyriešení trénerskej otázky pri kadetoch naďalej pracujeme,“ podotýka pre náš portál Richard Mašlanka, prezident HK Mládež Michalovce. Ten sa Tartaľovi poďakoval za odvedené služby. „V prvom rade sme radi, že tréner z nášho klubu sa dostal do reprezentácie. Odzrkadľuje to, že pracujeme asi dobre a je naše výsledky vidno. Tiborovi sme nechceli brániť v napredovaní jeho kariéry. Aj preto sme mu žiadne prieky nerobili. Chcem sa mu za tri roky, čo u nás pôsobil, veľmi pekne poďakovať. Odviedol kvalitnú robotu a želám mu, aby sa mu darilo tak v trénerskom, ako aj osobnom živote. A snáď, raz sa naše cesty možno ešte stretnú,“ dodáva prezident HK Mládež Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.07.2019 11:04:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.