files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na lane brazílsky útočník a ľavonohý stopér

Futbalisti MFK Zemplín odštartovali sériu prípravných duelov pred nastávajúcou sezónou domácou remízou 1:1 s účastníkom druhej ligy FK Poprad. V lanskej sezóne strieborný tím druhej ligy a neúspešný účastník baráže s Trenčínom viedol už od šiestej minúty gólom Slobodníka, v samom závere sa ale podarilo zrovnať Petrovi Kolesárovi.

S Popradčanmi sa Zemplínčania stretli aj vo štvrťfinále Slovnaft Cupu. Po víťazstve favorita 2:1 sa na hracej ploche strhla poriadna mela a prácu mala aj disciplinárka. Neobával sa tréner Šoltis, že sa to zopakuje znova. „Obavy neboli žiadne,“ rozhodne odpovedal michalovský lodivod, ktorý k tejto téme dodáva. „Vtedy išlo o veľa, išlo o účasť v semifinále národného pohára. Hráčmi lomcovali emócie. Teraz to bol prípravný duel. Možno každý mal takúto otázku v hlave, ja som sa tým ale nezaoberal. Zápas bol vtedy taký, aký bol, dnes bol nový deň a nový zápas.“

Samotný duel veľa kvality nepriniesol. Jasne sa ukazovalo, že oba tímy sú v hrubej príprave. Navyše, pri niektorých Michalovčanoch bolo vidno aj to, že do tréningového procesu sa zapájajú až v týchto dňoch. „Išlo o typický prípravný duel. My sme dali šancu všetkým hráčom, teda aj dorastencom, ktorých máme v kádri. Začiatok bol z našej strany menej aktívny. Vyplývalo to ale aj z toho, že sme dali šancu všetkým hráčom a aj to, že sme doň vstúpili z hrubej prípravy. Náš pohyb nebol taký, aký očakávame. Druhý polčas bol z našej strany už lepší. Išli sme za vyrovnaním a zaslúžene sme ho aj dosiahli. Samotný duel splnil svoj účel. Ukázal, na čom máme ešte pracovať a takisto ukázal aj hráčom, že musia v tréningu zabrať viac,“ podotýka k prvému prípravnému súboju najvýchodnejšieho fortunaligistu jeho tréner Anton Šoltis.

Nepresvedčil. Portugalský útočník Helder Mendez Rodriguez sa už s Michalovcami pripravovať nebude (foto: Peter Brendza).

Čo sa týka kádra, ten sa pomaly začínať kryštalizovať. Začiatkom týždňa sa vrátili Grék Kountouriotis a Slovinec Til Mavretič, ktorí by mali byť k dispozícii aj v jesennej časti nastávajúcej sezóny. Michalovčania skúšali aj 29-ročného portugalského útočníka Heldera Mendeza Rodrigueza, ktorý proti Popradu odohral prvý polčas. „Nepresvedčil nás. Hľadáme niečo iné,“ zdôrazňuje Šoltis. Proti Popradu sa opäť ukázala achillova pätá Zemplínčanov. Tých najviac tlačí topánka na hrote útoku, kde nemá momentálne Šoltis po odchodom Sulleya, Tounkaru a Zacharkiva alternatívu. „Momentálne to skúšame zaceliť z vlastných zdrojov. V prvom polčase hral na hrote Rodriguez, v druhom Igor Žofčák. Stále sme v štádiu hľadania vhodných typov do útoku. Je to ale ťažké. S hrotovým hráčom majú problém aj v iných kluboch. My nie sme v pozícii, že si budeme môcť niekoho kúpiť. Budeme čakať a pracovať s tým, čo sa k nám dostane,“ podotýka michalovský lodivod, ktorý má od stredy k dispozícii 19-ročného brazílskeho útočníka Gabriela Palmeyra Alvesa Bezzeru. „Môže hrať v útoku, alebo na krídle. Riešime ešte príchod jedného hrotového útočníka a pracujeme aj na ľavonohom stopérovi,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.06.2019 21:34:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.