files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínska šírava otvorí letnú turistickú sezónu

Letná turistická sezóna klope na dvere. Otvorenie sa uskutoční už najbližšiu nedeľu 16. júna o 16.00 hod. v stredisku Kamenec, Motel Kamenec. Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy na všetky štyri svetové strany sa blíži. Tento rok to bude už 53. ročník, kedy členovia ZOOCR v spolupráci s MDV SR a Košice Región Turizmus pripravili pre domácich a zahraničných návštevníkov bohatý kultúrny program, ktorý určite osloví každú vekovú skupinu.

Počas leta nebudú chýbať už tradičné akcie pre návštevníkov Zemplínskej šíravy. Cieľom všetkých aktivít je pozvať návštevníka na Zemplínsku šíravu, ktorá sa mení na komfortnejšiu, niektoré časti prechádzajú rekonštrukciou, iné sa budujú nanovo, mnohí poskytovatelia služieb prichádzajú s viacerými novinkami. Otvorenie letnej turistickej sezóny patrí k dôležitým podujatiam v destinácii dolný Zemplín, ktoré podporuje rozvoj cestovného ruchu. Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu si uvedomuje, že rok 2019 je výzvou  pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia.                                 

Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, čaká ich množstvo prekvapení. Pieskové sochy opäť ožijú na stredisku Kamenec pred hotelom Glamour. Najväčší party club  na východe Slovenska pri slovenskom mori prinesie počas letných prázdnin zábavu, zaujímavé nové podujatia a nezabudnuteľné zážitky v Moteli Kamenec. V stredisku Kamenec pribudnú nové sociálne zariadenia, sprchy, prezliekarne, šatne, kuchynky, práčovňa a nové parkovacie miesta. Určite si zaslúžite relax v troch novo otvorených vonkajších relaxačných bazénoch pri penzióne Juliana či v saunovom svete hotela Chemes. Medvedia hora ponúka pieskové pláže so zavlažovaným trávnikom, prenájom kajakov, kanoí, detské ihriská, rozšírené  detské atrakcie a  predaj rybárskych lístkov pre revír Zemplínskej šíravy v penzióne Anima.

V mesiacoch júl a august vás pozývame znovu na fakultatívne výlety "Špacirki po okoľici", spojené s relaxačným pobytom v areáli vodného sveta Thermalpark Šírava, kde pribudlo množstvo nových atrakcií v spoločnej harmónií  vášho  tela  i duše. Zaujímavé akcie a filmy premietané pod holým nebom v najväčšom prírodnom amfiteátri Lúč na stredisku Hôrka určite nevynechajte. Atmosféru čarov, kúziel, dobrej zábavy môžete zažiť na Vinianskom jazere a hrade počas Jánskych ohňov nad Šíravou, kde pribudol unikátny dobový šliapací žeriav. Skúste urobiť niečo pre svoje zdravie, pridajte sa k  skupine bežcov počas Klokočovskej 5. Ochutnať tradičné jedlo – lečo Vás pozývame do neďalekých Veľkých Kapušian alebo pohladkať krásneho koníka na Furmanských pretekoch v Sobranciach. S kúskom nostalgie buďte súčasťou prehliadky viac ako 90 historických vozidiel počas Zemplín veterán rallye. Vôňu nablýskaných motoriek si vychutnajte počas spanilej jazdy Motozrazu sveta motocyklov. Ak chcete spoznať Zemplínsku šíravu aj z vtáčej perspektívy, stačí prísť na  Medzinárodné stretnutie paraglidistov. Poskytovatelia služieb veria, že vyššia kvalita a rozmanitosť ponuky bude mať pozitívnejší rozmer. Nechajte sa teda zlákať letnou atmosférou, objavte miesto relaxu, zažite dovolenkové príbehy na Šírave.



Uverejnené: 06.06.2019 18:04:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.