files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla predstavila ďalšie posily. Prichádza Američan Barron a Kanaďan Sol

Nováčik najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Dukla Ingema Michalovce pokračuje v posilňovaní mužstva. Prvýkrát v klubovej histórii si v oficiálnych súťažných zápasoch dres „líšok“ oblečú aj zámorskí hokejisti. Kontrakty na budúcu sezónu podpísali obrancovia Alex Barron a Cody Sol.

Američan či Kanaďan ešte na Zemplíne súťažné zápasy nehrali. Dvadsaťosemroční obrancovia Barron a Sol tak budú priekopníkmi zámorského hokeja na Zemplíne. Obrana Dukly Ingema po ich príchode dostáva reálne kontúry a je už takmer kompletná. „Barron so Solom by mali priniesť do tímu tradičnú zámorskú dravosť i priamočiarosť. Očakávame od nich získanie si rešpektu od súperov pred našou bránkou. Obaja vedia dobre podporiť aj útok. Barron je navyše pravák, ideálne tak zapadne do zloženia našich formácií. O oboch hráčoch sme dostali dobré referencie, veríme, že sa naplnia. Zvýšia kvalitu v našom mužstve,“ povedal pre oficiálnu stránku prezident Dukly Ingema Martin Burinský.

Pre kanadského obrancu Codyho Sola bude angažmán v Michalovciach prvým nie zámorským. Doteraz totiž hrával iba v ligách za morom. Dvadsaťosemročného rodáka z Woodstocku draftovala v roku 2009 v piatom kole zo 125 miesta Atlanta Trashers. Posledných päť sezón hrával v ECHL za Fort Wayne Komets. Vo farmárskej AHL nastúpil v 28 stretnutiach, dal v nich jeden gól a dosiahol tri asistencie. Vyznačuje sa dôraznou fyzickou hrou, veď v 377 stretnutiach v ECHL okrem 127 kanadských bodov (39+88) nazbieral aj 1015 trestných minút.

Američan Alex Barron slovenskú Tipsport ligu už pozná. Nedávno skončenú sezónu totiž dohral v Poprade, za ktorý odohral 21 zápasov. Sezónu začal v nemeckom Freiburgu. Barron už v Európe hral aj za Coventry a Strasbourg, pred príchodom na starý kontinent štyri roky nastupoval za Univerzitu Quinnipiac, v drese ktorej sa stal v roku 2016 víťazom vysokoškolskej ligy NCAA (ECAC).

pb (foto: internet)



Uverejnené: 05.06.2019 14:27:35 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.