files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zahasí talentovaný Lačný svoj hlad po góloch v michalovskej Dukle?

Po Michalovciach sa roky povráva, že v Dukle majú odchovanci dvere zatvorené. Reči sa ale hovoria a chlieb sa je. Do prípravy Dukly Ingema nastúpilo v máji viacero mladíkov, ktorí v prvej fáze letnej prípravy zabojujú o miesto v tíme do ďalšej fázy prípravy, ktorú nováčik Tipsport ligy odštartuje v druhej polovici júla.

Jedným z nich je aj talentovaný útočník Lukáš Lačný, ktorý lanskú sezónu pôsobil v juniorke Liptovského Mikuláša. „Veľmi si vážim, že som dostal šancu od trénerov, aby som sa mohol pripravovať s mužmi. Mojou snahou bude zotrvať v tíme čo najdlhšie. Urobím všetko preto, aby som bol v ňom aj na konci prípravy začiatkom septembra,“ zdôrazňuje jeden z najväčších talentov michalovského hokeja, ktorý vie, že miesto v tíme si až tak ľahko nevybojuje. „Je skvelé, že Dukla sa dostala do Extraligy, no nám mladým to môže paradoxne ublížiť. Keby hrala v prvej lige, šanca na miesto v tíme by asi bola väčšia. To nám ale nebráni zabojovať o miesto a urobiť všetko preto, aby si nás tréneri všimli,“ pokračuje stále iba osemnásťročný Lukáš Lačný.

Pre mladíkov z HK Mládež je už to, že boli zaradení do letnej prípravy veľká škola. Pod trénerským triumvirátom Miroslav Chudý, Richard Šechný a Peter Bartoš sa totiž môžu iba učiť. „Určite nám to nemôže nijako ublížiť,“ zdôrazňuje Lačný, ktorý následne dodáva. „Všetci traja tréneri majú obrovské skúsenosti. Dlho hokej hrali, reprezentovali, čiže ich rady nám môžu iba pomôcť. Každý tréning je iný. Tréneri sa snažia vždy niečo vymyslieť. Myslím si, že takáto príprava nám dá do hokejovej kariéry veľa.“

Keďže v Michalovciach hrá juniorka iba v prvej lige, ambíciou Lukáša Lačného bolo hrať po dosiahnutí juniorského veku inde. Príležitosť nakoniec našiel v juniorke Liptovského Mikuláša, kde pobudol do konca roka 2018. „Čakal som od toho viac. Aj osobne, aj tímovo sme nedopadli dobre. Pribrzdilo ma menšie zranenie a potom to už nebolo ono,“ podotýka Lačný, ktorý za Liptákov v najvyššej juniorskej súťaži odohral 27 zápasov s bilanciou desať kanadských bodov za šesť gólov a štyri asistencie.

Po návrate do Michaloviec chcel Lačný pomôcť svojmu materskému HK Mládež k čo najlepšiemu umiestneniu v prvej lige juniorov. Žiaľ, opäť ho zabrzdilo zranenie, ktoré si privodil na tréningu a následná operácia mu tieto plány zmarila. „Mal som zlomené jabĺčko v kolene. Úraz sa mi stal na tréningu, keď som nekoordinovane vrazil do mantinelu. Jednu operáciu som absolvoval ihneď, druhá ma ešte čaká za tri týždne, kedy mi z kolena vyberú všetko, čo tam nemá čo robiť,“ smeje sa čerstvý úspešný maturant, ktorý si plány do nastávajúcej sezóny zatiaľ nerobí. „V prvom rade chcem zabojovať o miesto v prvom tíme Dukly. Ešte je ale dostatok času rozmýšľať nad tým. V hre je aj pôsobenie v nejakom tíme, ktorý hráva Extraligu juniorov. Prijatý som aj na vysokú školu. Uvidíme teda, čo sa stane počas leta. Momentálne je na prvom mieste Dukla.“

Peter Brendza



Uverejnené: 03.06.2019 13:45:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.