files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Galamboš pripravený na rolu lídra: Do tretej či štvrtej päťky ma určite nebrali

Michalovská Dukla Ingema predstavila vo štvrtok tri nové posily. Peter Boltun, Tomáš Hričina či Peter Galamboš majú spoločné to, že naposledy hrávali v HC Košice a takisto aj to, že v Dukle by mali byť tí, ktorí sa budú starať o ofenzívu.

Odchovanec martinského hokeja Peter Galamboš už v najvyššej Extralige preskákal viac ako dosť. Odohral v nej v dresoch materského MHC, Banskej Bystrici či Košíc dovedna 400 zápasov, čo ho už radí medzi skúsených harcovníkov brázdiacich extraligové ľady. „Samozrejme, že som pripravený aj na rolu lídra. Do tretieho či štvrtého útoku ma do Michaloviec určite nebrali,“ konštatuje čochvíľa tridsaťročný center či ľavý kridelník, ktorého vedenie Dukly predstavilo ako novú posilu.

Galamboš, naposledy si obliekajúci dres Košíc, v ktorých v 61 zápasoch zaknihoval devätnásť kanadských bodov (10+9), netají, že mal aj iné ponuky, ale... „Bol som v kontakte so slovenskými klubmi, ako aj so zahraničím. S rodinou som v podstate buď v Martine, alebo v Košiciach. Deti tam majú škôlku a nechceli sme to meniť. Aj to zavážilo. Navyše, dobre poznám trénera Chudého, ktorý ma do tímu chcel. Keď je dôvera trénera, hráčovi sa vždy hrá ľahšie, takže rozhodlo aj to,“ zdôvodňuje príčiny kývnutia na michalovskú ponuku Galamboš, ktorý okrem slovenskej Tipsport ligy okúsil v drese Liberca aj českú najvyššiu súťaž a v Benátkach nad Jizerou či Českých Budejoviciach si zahral aj druhú najvyššiu súťaž u našich západných susedov.

Práve jeho materský klub zviedol s „líškami z Ingemy“ v minulej sezóne dramatickú bitku o víťaza prvej ligy, ktorú rozhodol až siedmy duel. Martinčania rozhodne ako nováčik nesklamali a ukázali, že v budúcnosti môžu nadviazať na výsledky svojich predchodcov. „Všetko je to otázka peňazí. Pokiaľ tam financie budú, tak ako boli v minulosti, nie je nemožný ich návrat medzi slovenskú elitu. Pokiaľ ale nebudú, tak to ťažko zvládnu,“ podotýka Galamboš, ktorý pozorne sledoval zápasy finálovej série St. Nicolaus I. ligy. „Čo som si všimol, na oboch štadiónoch bolo plno, takže to malo pravú hokejovú atmosféru. Určite je fajn, že sa do Tipsport ligy dostal ďalší klub s veľkou diváckou základňou. Je to lepšie, ako keby tam hral klub prakticky bez divákov. Ja verím, že diváci si cestu na štadión nájdu a budú nám nápomocní. Čo počúvam, je tu obrovský záujem aj o permanentky. Verím, že plno nebude iba v prvých dvoch zápasoch, ale celú sezónu. Videl som, že v play-off a v baráži tu ľudia na hokej chodili. Teším sa na „plný dom“. Aj kvôli tomu som prijal michalovskú ponuku,“ pokračuje Peter Galamboš.

Veľa sa hovorí o tom, že najvyššia Tipsport liga bude mať až trinásť účastníkov. O slovo sa totiž hlási bratislavský Slovan, ktorý kvôli financiám odišiel z nadnárodnej KHL. „Liga by jeho účasťou určite ožila. Slovan vždy lákal ľudí na tribúny a určite by lákal aj teraz. Je len na ňom, či splní podmienky na účasť medzi slovenskou elitou. Viacerí by to privítali,“ dodáva na záver Peter Galamboš.

Peter Brendza (foto: Peter Jesenský)



Uverejnené: 31.05.2019 19:04:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.