files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólová prestrelka prvé víťazstvo nad Slovanom nepriniesla

Pred dvoma týždňami sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce pred domácim dvojzápasom dušovali, že pripravia prvé porážky tak Ružomberku, ako aj novopečenému majstrovi Slovanu Bratislava. Obaja sú totiž jedinými tímami, ktoré v najvyššej súťaži ešte nezdolali. Žiaľ, o prvé víťazstvá nad nimi sa musia pokúsiť až v ďalšej sezóne. Po prehre s Ružomberkom 0:3 so Slovanom Bratislava „iba“ remizovali 3:3, hoci viedli 2:0 aj 3:2.

„Nevadí, pokúsime sa ich zdolať v ďalšom zápase,“ povedal po dvanástom nezdare michalovských futbalistov s novopečeným majstrom ich v tejto sezóne už štvrtý kapitán Jozef Šimon Turík. Ten si navliekol kapitánsku pásku po Igorovi Žofčákovi, Stanislavovi Dankovi a Matúšovi Kirovi. Kapitánom proti Slovanu mal byť práve Kira, toho ale odstavili žalúdočné problémy. „Hneď, keď "Kiri" hlásil zdravotné problémy, chlapci si ma začali doberať, že budem novým kapitánom. Ja osobne som to nejako nevnímal. Určite ma to potešilo, no nejakú extrémne veľkú zodpovednosť som necítil,“ dodáva ku kapitánskej páske Jozef Šimon Turík.

V zápase začal lepšie už istý slovenský majster. Ten mal v prvej pätnásťminútovke tri, či štyri dobré gólové šance. Postupne ale začali preberať opraty zápasu domáci, keď v rozpätí troch minút získali po góloch Casada a Diaru vedenie 2:0. „Neodohrali sme zlý zápas,“ rozhovoril sa strelec prvého michalovského gólu Jose Casado, ktorý hlavou usmernil do siete štyridsaťmetrový pas Turíka. „Videl som, že brankár je trošku z brány, tak som to ihneď hlavičkoval smerom na ňu. A vidíte, vyšlo to,“ pokračuje jeden z dvoch španielskych legionárov v službách MFK Zemplín Michalovce.

Michalovčania ale nádejné vedenie neudržali. Krátko pred koncom prvého polčasu strelil kontaktný gól kanonier Šporar, tesne po uplynutí hodiny hry vyrovnal Dražič. Zemplínčania išli ešte raz do vedenia po góle Turíka, Šporar ale svojim druhým gólom v zápase zakončil gólovú prestrelku remízovým patom. „Samozrejme, že nás stratený náskok mrzí. Opäť sa ukázalo, že mužstvá ako Slovan Bratislava, keď dostanú priestor, vedia to využiť. My sme im ponúkli šance, ktoré dokázali využiť,“ podotýka jeden z najlepších hráčov na ihrisku Jose Casado. „Na jednej strane nás strata náskoku mrzí, na druhej teší fakt, že sme hrali s majstrom vyrovnanú partiu. Dať Slovanu tri góly je super. Dostať ale doma tri góly to nie je dobrá vizitka. Je škoda, že sme to nedokázali dotiahnúť do víťazného konca, na druhej strane, diváci videli výborný zápas so šiestimi gólmi a takisto aj ďalšie nepremenené šance. Zápas sa im musel páčiť, takže sme radi, že sme im mohli takto urobiť radosť,“ nadväzuje na Casadove slová Turík. Ten ku gólu pridal aj asistenciu pri prvom presnom zásahu, keď poslal center na hlavu Casada z asi 40 metrov. „Videl som, že si tam „Casi“ nabehuje, tak som sa pokúsil do toho miesta poslať loptu. Ukázal svoje skúsenosti, keď chladnokrvne premenil šancu, ako napríklad Robin van Persie v najlepších rokoch,“ smeje sa Turík.

Už pred samotným zápasom bolo jasné, na koho si Michalovčania musia dať najväčší pozor. Najlepší strelec súťaže Andraž Šporar totiž hlási útok na gólový rekord Róberta Semeníka. Ten vedie tabuľku jednotlivých kanonierov s 29 gólmi. Slovinský reprezentačný útočník mal pred duelom s Michalovcami na svojom konte 26 gólov, po ňom sa k Semeníkovi priblížil na jeden presný zásah. „My sme vedeli, že ich ofenzíva bude práve o ňom. Ide o hráča, ktorý má svoje kvality a ukázal ich aj tu. Vie si nájsť miesto v šestnástke, vie sa dostať do šance, takže je ťažko brániteľný,“ skladá poklonu najlepšiemu strelcovi súťaže Jose David Casado.

Tak, či onak, Michalovčania majú za sebou posledný domáci duel tejto sezóny. Inak ako úspešnú ju hodnotiť nemôžeme. Veď „Šoltisovci“ splnili takmer všetky ciele, ktoré si predsavzali. Nezačali síce najlepšie, no výborným záverom základnej časti sa dostali do vytúženej prvej šestky a vyhli sa boju o záchranu. Čerešničkou na torte bola účasť v semifinále Slovnaft Cupu. „Každý jeden z nás bude na ňu spomínať len v dobrom,“ zdôrazňuje Jozef Šimon Turík, ktorý svojim gólom pomohol tímu k vylepšeniu si piateho miesta v tabuľke. Pred posledným kolom majú Zemplínčania na šiestu Sereď náskok dvoch bodov. „Radi by sme si ho udržali. Čaká nás posledný zápas v Dunajskej Strede, ktorý si chceme samozrejme užiť.“ K možnosti skončenia na piatom mieste sa v samom závere vyjadril aj Jose Casado. „O tomto umiestnení sme hovorili už pred začiatkom nadstavbovej časti. Chceli sme síce ísť aj vyššie, no to nám už nevyjde. Verím ale, že si aspoň piate miesto udržíme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.05.2019 17:15:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.