files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľaváčky sa chcú rozlúčiť v sobotu titulom

V Iuvente Michalovce sú už viacero sezón. Postupne sa z nich stali opory nielen aktuálneho slovenského majstra, víťaza Slovenského pohára či MOL ligy, ale aj reprezentácie. Tatianu Fiľkovú – Trehubovú a Veroniku Habánkovú nespája len fakt, že obe hádžu loptu ľavou rukou. Spája ich aj to, že spolu stáli pri prepisovaní histórie michalovskej ženskej hádzanej. Ich čas v metropole Zemplína sa už napĺňa. Zatiaľ, čo Habánková prijala výzvu maďarskej Kisvárdy, Fiľková – Trehubová volanie konca kariéry.

Odísť chce ako trojšampiónka

Obom zostáva v Michalovciach splniť ešte jeden cieľ. Získať dvanásty slovenský titul. Obe veria, že sa im to podarí už v sobotu v Prešove. Práve tretí finálový duel v Šariši môže byť pre obe posledným v drese Iuventy. „Nejako na to nemyslím, Nostalgia možno na mňa príde až potom, keď vyhráme posledný zápas a budem dostávať medailu,“ smeje sa Veronika Habánková, ktorej sa spolu s Fiľkovou – Trehubovou poďakovalo vedenie klubu oficiálne pred sobotňajším prvým finálovým zápasom s Prešovom. „Keby nie toho, asi ešte na to, že je michalovský koniec, nemyslím,“ pokračuje s úsmevom na perách Habánková.

Veronika Habánková prišla do Michaloviec ešte v dorasteneckom veku pred sezónou 2012/2013. Postupne sa z opory starších dorasteniek prepracovala do prvého tímu, v ktorom je momentálne jednotkou na pravom krídle. Bonusom je, že sympatická rodáčka z Trenčína je už aj neoddeliteľnou súčasťou reprezentačného družstva. Určite aj to zavážilo, že si ju od nastávajúcej sezóny podpísala ambiciózna Kisvárda. „Na novú výzvu sa určite teším. Ešte na to ale nemyslím. Máme pred sebou ešte jeden cieľ, ktorým je zisk titulu majstra Slovenska. Verím, že z Michaloviec odídem v tejto sezóne ako trojšampiónka,“ dodáva Veronika Habánková.

Prednosť dostáva rodina, derniéra proti Švédkam

Ešte dlhšie je u momentálne najlepšieho tímu nielen na Slovensku Tatiana Fiľková – Trehubová. Naturalizovaná Slovenka prišla do Iuventy v januári 2010. Pamätá si ešte na to? „Samozrejme, že áno. Zmluvu som podpísala piateho januára 2010 a hneď siedmeho som hrala proti Zlínu,“ okamžite z rukáva vysypala sympatická Fiľková – Trehubová, ktorá do Michaloviec prišla z Karpaty Užhorod.

Postupne prišli úspechy na palubovke, ale aj v osobnom živote. Prednosť pred hádzanou už dostanú manžel Lukáš a dcérka Arina. „Posledné zápasy kariéry si neskutočne užívam,“ zdôrazňuje čerstvá tridsiatnička, ktorá netají, že „prehováračky“ o rozmyslení konca kariéry prebehli. „Vedenie klubu sa ma pýtalo, či ešte nechcem jednu sezónu potiahnúť. Ja som ale ešte v auguste povedala, že táto sezóna bude mojou poslednou a to sa nezmenilo,“ pokračuje Fiľková – Trehubová, pre ktorú bude hráčskou derniérou dvojzápas slovenskej reprezentácie so Švédskom. „Keby som sa náhodou rozhodla pokračovať, tak iba v Michalovciach,“ smeje sa na záver Fiľková – Trehubová. Verme teda, že dvom „michalovským ľaváčkam“ vyjde v sobotu rozlúčka s  Iuventou. Tá vedie vo finálovej sérii nad Prešovom 2:0 na zápasy a po dvoch vysokých víťazstvách asi nikto neverí, že sa v Šariši bude hrať aj v nedeľu štvrtý zápas, či nebodaj budúcu stredu v Michalovciach rozhodujúci piaty...

Peter Brendza



Uverejnené: 16.05.2019 11:09:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.