files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po dvoch kanonádach blízko k dvanástemu titulu

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa s ničím nemaznali. V prvých dvoch zápasoch finálovej série si z ŠŠK Prešov spravili doslova trhací kalendár a po vysokých víťazstvách 42:24 a 50:24 urobili rázny krok k svojmu dvanástemu slovenskému titulu.

Vo finále sa tentoraz Michalovčanky nestretli s tradičným súperom Šaľou, ale s Prešovom, ktorý Duslo zlomil v semifinále. Aj keď Iuventa hrala iba proti jedenástemu tímu tabuľky MOL ligy a oboch súperov delilo po základnej časti 33 bodov, tréner Hatalčík pred semifinále svoje zverenky upozorňoval na to, že výsledky mali Prešovčanky horšie, ako predvádzané výkony. „Som rád, že si moje rady zobrali k srdcu,“ skonštatoval michalovský lodivod, ktorý so svojim tímom jasne mieri k tretiemu tohtosezónnemu pohára. „Triple je síce blízko, no ešte titul nemáme. Všetko musíme potvrdiť v sobotu v Prešove. Ja verím svojmu tímu, že to môže dokázať a v sérii zvíťaziť 3:0 na zápasy, hoci v Prešove očakávam ťažký zápas,“ pokračuje Peter Hatalčík.

Menej spokojný už bol tréner ŠŠK Prešov Maroš Vikartovský. „Vysoké porážky nás mrzia. Žiaľ, je to realita. Na Slovensku je jeden profesionálny klub. My sa s Iuventou rovnať nemôžeme. Aj prehrať sa ale dá so cťou. Mňa mrzí to, že sme dvakrát vysoko prehrali a u niekoho to možno vzbudzuje pocit, že si vo finále hrať nezaslúžime. Našou ambíciou bolo neodísť z Michaloviec s takýmito „nákladmi“. Nedá sa s tým ale už nič robiť. My sa teraz musíme dobre pripraviť na tretí duel a ukázať všetkým, že si vo finále hrať zaslúžime. Potrebujeme ukázať, že si vieme finále užiť a keď prehráme, tak so vztýčenými hlavami prebrať strieborné medaile. Naši diváci si to určite za celosezónne povzbudzovanie zaslúžia,“ podotýka Vikartovský, ktorý viac ako štyri roky pôsobil v mládeži Iuventy. Jeho rukami prešla nastupujúca generácia okolo Bajčiovej či Holejovej. Ako ich videl na palubovke? „Dievčatá hrali nátlakovo, hrali rýchlo, hrali krásnu hádzanú. Ja ich pár rokov netrénujem, nie je to asi moja robota, no teší ma ich napredovanie. Ukazujú, že majú na to, že chcú hrať hádzanú a že môžu byť v budúcnosti platnými hráčkami.“

Posledné zápasy v drese Iuventy Michalovce odohráva Veronika Habánková. Reprezentačná ľaváčka sa upísala maďarskej Kisvárde a po siedmych rokoch v Iuvente tak končí. „Ak mám povedať pravdu, také vysoké výhry som nečakala,“ podotýka Habánková. „V sobotu sme im strelili cez štyridsať gólov, v nedeľu dokonca päťdesiat. Za tou sme sa naháňali v tejto sezóne dosť dlho. Paradoxne sa nám ju podarilo dosiahnúť vo finále,“ smeje sa rodáčka z Trenčína.

Samozrejme, Iuventa sa ešte ako slovenský majster nevidí. „Ešte nám k tomu treba zvládnuť jeden krok, ktorý bude najťažší. Prešovčanky doma so Šaľou hrali veľmi dobre. Recept na úspech je jednoduchý. Musíme zachytiť úvod. Keď si vypracujeme náskok podobne ako v domácich zápasoch, tak to bude dobré.“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.05.2019 10:17:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.