files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý ročník Naceva cupu patril Slovákom

 


Tenisoví priaznivci v Michalovciach si opäť prišli na svoje. Historicky po prvýkrát sa v meste uskutočnil mužský tenisový turnaj, ktorý bol dotovaný sumou 10 000 amerických dolárov. Turnaj mal názov podľa generálneho sponzora Naceva Cup a konal sa pod záštitou primátora mesta. Víťazné double vo dvojhre a štvorhre si nakoniec odniesol rodák z Vysokých Tatier, momentálne pôsobiaci v Bratislave, Michal Pažický.

Na Slovensku sa v priebehu troch týždňov uskutočnili tri rovnaké mužské tenisové turnaje, ktoré boli dotované rovnakou sumou 10 000 amerických dolárov. Všetky tri patrili do kategórie F3 Futures. Prvý turnaj sa uskutočnil v Piešťanoch, druhý v Žiline a posledný práve v srdci Zemplína.


 

Triumfoval vo dvojhre aj štvorhre

 

Hrdinom prvého ročníka Naceva Cupu sa stal rodák z Vysokých Tatier momentálne pôsobiaci v Bratislave Michal Pažický. Dvadsaťdvaročný člen TK Slávia Agrofest STU Bratislava, ktorý je zverencom bývalého DC reprezentanta Jána Krošláka, si pripísal na svoje konto premiérové turnajové víťazstvo. Vo finále porazil prvého nasadeného Čecha Romana Jebavého. „S Romanom sa poznáme veľmi dobre“, zveril sa nám so svojimi pocitmi. „Trikrát som s ním tesne prehral, no dnes som si veril. Vychádzalo mi hlavne podanie, snažil som sa o aktívnu hru, ktorá na neho platí“, podotkol ešte ku finálovému zápasu jeho víťaz. O jeho dominancii na turnaji svedčí aj víťazstvo vo štvohre, ktoré dosiahol so svojím deblovým partnerom Adriánom Sikorom. V Michalovciach tak dosiahol cenné double. Nadchol ho aj tenisový areál v našom meste. „No na to, že to je na východe a nikto sem nechcel ísť, som milo prekvapený. Bolo tu o nás postarané veľmi dobre“, doplnil na záver.

 

Prvý ročník dopadol na výbornú

 

Premiérový tenisový turnaj mužov dopadol podľa organizátorov veľmi dobre. „Som veľmi spokojný“, povedal nám riaditeľ turnaja Ing. Tibor Lešniak. Takisto ho potešilo, že sa darilo slovenským tenistom. „Takéto turnaje na Slovensku sa robia hlavne pre nich, aby získavali body do tenisového rebríčka, a je veľmi príjmené sledovať, ako naši hráči preberajú víťazné ocenenia“, doplnil ešte Lešniak. 

 

Sľubná pozícia do ďalších rokov

 

Veľká vďaka za to, že sa turnaj uskutočnil patrí hlavne prešovskej firme Naceva. Táto firma bola generálnym sponzorom turnaja a jej hlavní predstavitelia sa vyjadrili kladne aj k jeho budúcnosti. „Z našej debaty s predstaviteľmi generálneho sponzora ohľadom budúceho ročníka mám veľmi dobrý pocit“, dodal ešte na záver Lešniak. No zdá sa, že po ženskom tenise by sme v Michalovciach mohli vidieť na niekoľko rokov aj kvalitný mužský.

 

Výsledky: Dvojhra: Štvrťfinále: Jebavý (ČR) - Maiga (SWI) 6:3,6:1, Gomboš (SR) - Majsad (ČR) 6:2,6:3, Pažický (SR) - Linzer (Aut) 7:5,7:6, Konečný (ČR) – Wiltschnig (Rak) 6:2,6:1. Semifinále: Jebavý - Gomboš  1:6,7:5,6:4, Pažický - Konečný 6:4,1:6,6:4. Finále: Pažický - Jebavý  6:2,5:7,6:2. Štvohra : Finále: Pažický, Sikora - Jebavý, Majsadr 6:2,6:4. 

                                        Peter Brendza

 



Uverejnené: 31.08.2010 11:11:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.