files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deviatakov čakajú prijímačky na stredné školy

O ďalšom študijnom smerovaní deviatakov sa bude rozhodovať budúci týždeň. V pondelok 13. mája a vo štvrtok 16. mája sa na stredných školách konajú prijímacie skúšky.

„Prijímacie skúšky sa konajú na 59 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj. Prihlášku na ne si podalo 5 141 žiakov,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka. Bez prijímačiek možno podľa zákona prijať žiaka len vtedy, ak napísal Testovanie 9 s úspešnosťou nad 90 percent v obidvoch predmetoch, matematike aj slovenskom jazyku. Rekordérkou z hľadiska záujmu je tento rok Škola úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Na talentové skúšky sa prihlásilo 279 žiakov, pričom podľa plánu môže škola prijať len 75 žiakov. Viac ako 50 žiakom oproti plánu musia povedať „nie“ na Gymnáziu Šrobárova a na Strednej zdravotníckej škole Moyzesova v Košiciach. „Vysoký záujem je aj o štúdium na Gymnáziu Poštová, na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Košiciach a v regiónoch na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach či na SOŠ Markušovská cesta v Spišskej Novej Vsi,,“ dodal predseda KSK.

Žiaci si môžu podať prihlášky maximálne na dve školy. Škola ich musí o výsledky prijímacieho konania upovedomiť do troch dní.  Na gymnáziá si v aktuálnom školskom roku podalo prihlášku 1105 žiakov. Na stredných odborných školách chce študovať 4036 žiakov, z toho 489 sa prihlásilo na skúšky na priemyslovky, 425 žiakov na zdravotnícke školy a 293 na obchodné akadémie. Tí, čo neuspejú v máji, majú druhú šancu v júni, kedy školy chystajú druhé kolo skúšok.



Uverejnené: 10.05.2019 13:16:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.