files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Černákovi ostanú Michalovce navždy v pamäti

Na prvý reprezentačný gól sa nezabúda. To bude aj prípad obrancu slovenského tímu Erika Černáka. Dvadsaťjedenročný rodený Košičan si vo svojom štvrtom vystúpení v drese s dvojkrížom na prsiach otvoril gólový účet. Stalo sa tak v zápase s Nórskom (3:2 po predĺžení) v Michalovciach a na vynovený „zimák“ v metropole Zemplína tak určite nikdy nezabudne.

Robustný zadák Tampa Bay Lightning mieril presne už v prvej minúte, keď mu asistovali ďalšie hviezdy kanadsko-americkej NHL Tomáš Tatar a Richard Pánik. „Bol to pre mňa výborný pocit,“ konštatoval po víťazstve 3:2 nad Nórskom obranca aktuálneho víťaza Prezidentovej trofeje v NHL. „Predsa, prvý gól, je prvý gól. Som rád, že som ho dosiahol ešte pred majstrovstvami sveta,“ pokračoval Erik Černák, ktorý si síce puk neodložil, ale... „Verím, že sa to podarilo kustódom tímu,“ dodáva k pre seba historickému momentu Erik Černák.

Odchovanec košického hokeja je rád, že to do čierneho v príprave padá aj obrancom. Proti Veľkej Británii sa presne trafil Martin Marinčin, teraz sa to podarilo jemu. „Aj my obrancovia vieme podporiť útok. Verím, že nám to bude takto padať aj na majstrovstvách sveta,“ podotýka Černák. Ten bude od piatka súčasťou tímu na domácich majstrovstvách sveta, ktoré sa odohrajú v jeho rodných Košiciach a Bratislave.

Michalovská generálka sa pre Slovákov začala vyvíjať sľubne. S Nórmi sa ujali vedenia už po 22 sekundách práve po Černákovej strele. Aktivitu na svojich hokejkách mali aj v nasledujúcich minútach prvej časti, potom ale začala upadať. Nórom sa podarilo vyrovnať a hoci Zigo opäť poslal Slovákov do vedenia, šesť minút pred koncom Severania vyrovnali opäť. O víťazovi tak muselo rozhodnúť predĺženie, v ktorom úspešne mieril Richard Pánik. „Toto víťazstvo je dobré na pohodu v tíme,“ rozhovoril sa útočník Montrealu Canadiens Tomáš Tatar. „Po prvom góle sme mali aj ďalšie šance, nevyužili sme ich však. Nedarilo sa nám ani v presilovkách. Musíme sa v nich zohrať lepšie. Budeme mať na to ešte pár dní, takže verím, že sa nám to podarí,“ pokračoval Tatar.

Toho potešili dve asistencie, ale ešte viac víťazstvo. „Ako som povedal, bude to dôležité na pohodu v tíme. Verím, že nám dodá kľud na hokejky a bude sa nám lepšie hrať, či trénovať. Do prvého zápasu s USA máme ešte dva dni. Musíme sa lepšie zohrať na presilovkách, ktoré nám nejdú,“ dodáva na záver Tomáš Tatar.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.05.2019 18:32:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.