files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Britom sa v Európskom meste športu páči, cieľom na šampionáte bude záchrana

Metropola Zemplína, Michalovce sa stala v týchto dňoch strediskom hokejistov Veľkej Británie. Nováčik A - kategórie majstrovstiev sveta si tu totiž rozložil svoj prípravný kemp pred štartom svetového šampionátu, ktorý sa uskutoční v Bratislave a Košiciach. Briti si zahrajú v košickej skupine aj so slovenskými hokejistami.

Michalovce im odporučili Martin Kohút a Miroslav Šatan

Európske mesto športu pre rok 2019 má tak ďalšiu šancu zviditeľniť sa nielen pred slovenským, ale dokonca pred svetovým športom. „Som veľmi rád, že sme v Michalovciach,“ rozhovoril sa generálny sekretár britského hokejového zväzu a vedúci tímu nováčika majstrovstiev sveta Andy French. „Michalovce nám odporučil v októbri minulého roka prezident SZĽH Martin Kohút a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Povedali nám, že sa tu budeme cítiť dobre a mali pravda,“ smeje sa Andy French. Ten síce netušil, že Michalovce sú pre rok 2019 Európskym mesto športu, no teraz vidí, že je to pravda. „Čo som si všimol a aj zo slov primátora mesta či ďalších ľudí je vidno, že Michalovčania žijú športom. Ako som už povedal, sme veľmi radi, že sme si náš prípravný kemp dali práve tu. Nič nám tu nechýba,“ dodáva Andy French.

Cieľom záchrana

Britský tím pobudne v Michalovciach do stredy. Dovtedy má v pláne okrem tréningového procesu niekoľko akcií. V pondelok navštívili jeho hráči školu venovanú hokeju ZŠ Školskú a poobede ich na Mestskom úrade privítal primátor mesta Viliam Zahorčák. „Našli sme tu výborné zázemie. Ubytovanie, hotel, strava, štadión, všetko je na úrovni. Akurát nám prekáža nepriaznivé počasie, také naše „anglické“,“ smeje sa tréner Britov Peter Russel.

Štyridsaťštyriročný kouč si je vedomý sily svojho tímu a podľa jeho slov budú mať Briti na šampionáte, na ktorom štartujú po 25 rokoch, jediný cieľ. „Sme nováčik majstrovstiev takže iný cieľ, ako zachrániť sa nemôžeme mať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 06.05.2019 15:04:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.