files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dijana Mugošová nástupkyňou Márie Holešovej v Koprivnici

Čiernohorská hádzanárka Dijana Mugošová sa dlho v Iuvente Michalovce neudržala. Šikovná ľavá kridelníčka, ktorá k aktuálnemu slovenskému majstrovi, víťazovi Slovenského pohára a držiteľovi titulu v MOL lige prišla v októbri minulého roku po sezóne odíde. Mugošová sa totiž na zmluve dohodla s chorvátskym majstrom a pravidelným účastníkom Ligy majstrov Podravka Vegeta Koprivnica. Zaujímavé je, že v Koprivnici nahradí takisto bývalú hráčku Iuventy Máriu Holešová, ktorá po sezóne odchádza do Maďarska.

Iuvente vďačí za veľa, odísť chce ako trojšampiónka

Bývalá mládežnícka reprezentantka Čiernej Hory prišla do Iuventy po pôsobení v tureckom Ardesen GSK. Rodáčka z Podgorice tak po ligách v Čiernej Hore, Turecku a nadnárodnej MOL lige okúsi aj chorvátsku najvyššiu súťaž. „Na pôsobenie v Podravke sa veľmi teším. Ide o klub účinkujúci v Lige majstrov, čo ma veľmi láka. Určite ide o posun v mojej kariére,“ konštatuje Mugošová, ktorá na Iuventu nedá dopustiť. „Klub mi dal šancu dostať sa do veľkej hádzanej, za čo mu ďakujem. Iuvente vďačím za veľa. Obľúbila som si tu všetkých, či už vedenie, hráčky, trénerov, fanúšikov, či samotné mesto. Odchádzať sa mi bude veľmi ťažko, no ako som povedala, ide o posun v mojej kariére,“ pokračuje Mugošová. Tá z Iuventy chce odísť nielen ako víťazka Slovenského pohára či MOL ligy, ale aj ako majsterka Slovenska. „Budem veľmi rada, keď sa tak stane. K titulu máme našliapnuté a verím, že ho dosiahneme,“ dodáva Dijana Mugošová.

Mali na ňu opciu, no chcú ju posunúť do veľkej hádzanej

Dijana Mugošová je už šiestou hráčkou, ktorú Iuventa v priebehu dvoch rokov posiela do veľkej hádzanej. Po brankárke Adriane Medveďovej, Oľge Perederijovej, Marianne Rebičovej, Márii Holešovej, či Veronike Habánkovej, ktorá sa vo februári tohto roka dohodla s maďarskou Kisvárdou, sa tak špičkového klubu dočkala aj Mugošová. „Sme veľmi radi, že dokážeme naše hráčky posunúť do veľkej hádzanej,“ zdôrazňuje športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jan Beňadik. Ten podotýka, že Mugošová síce mala v zmluve opciu na ďalšiu sezónu, klub jej ale nechcel brániť v odchode. „Určite nie! Mohli sme si uplatniť opciu, no rozhodli sme sa ju uvoľniť na skúšku. Naša cesta je pripravovať hráčky na veľkú hádzanú a Podravka je pravidelným účastníkom Ligy majstrov. Myslím si, že ide o hráčku, ktorá svojou kvalitou presahuje MOL ligu a potrebuje sa posunúť ďalej,“ pokračuje športový riaditeľ Iuventy.

Chcú vytvoriť akadémiu...

V Iuvente tak vedia, že musia popracovať na náhrade za svoju piatu najlepšiu strelkyňu v súťaži. „Riešiť to budeme mladou ambicióznou hráčkou. Stále hľadáme hráčky, ktoré chcú ísť touto cestou, čiže majú ambíciu na sebe pracovať a zlepšovať sa na medzinárodnú úroveň. Keďže na Slovensku je to úzky profil, obzeráme sa aj po zahraničí. Máme záujem o to, aby sa tu postupnými krokmi vytvorila mládežnícka akadémia, a vedeli sme si to riešiť z vlastných zdrojov. To všetko chce však čas. Momentálne je už dorast zastabilizovaný a verím, že od ďalšej sezóny budeme schopní si cielene pripravovať mladé hráčky na jednotlivé pozície v družstve žien. Všetko je to samozrejme aj o finančných prostriedkoch, podpore mesta, aj Slovenského zväzu hádzanej. Postupnými krokmi sa chceme posúvať ďalej,“ podotýka Beňadik, ktorý verí, v potenciál mládeže Iuventy. 

Spolupráca so Svetom zdravia

Športový riaditeľ Iuventy nás oboznámil aj s ďalšou dôležitou informáciou. „Veľmi sa tešíme, že sme sa ako klub dohodli na spolupráci s nemocnicou Svet zdravia a o hráčky by tak malo byť patričné postarané. Spolupráca by mala spočívať v tom, že nemocnica sa bude starať o naše hráčky. Dievčatá budú v prípade potreby zdiagnostikované, ošetrené a keď náhodou dôjde k nejakému zraneniu, bude o nich dobre postarané,“ dodáva na záver Beňadik.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.04.2019 08:44:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.