files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín so šancou na pohárový revanš

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce boli pred necelými dvoma týždňami blízko k obrovskému úspechu. Stačilo im k tomu v odvetnom semifinálovom zápase doma so Žilinou neinkasovať a postúpili by do finále Slovnaft Cupu. Žiaľ, domáci duel nezvládli, prehrali ho 0:2 a finále si tak zahrajú „Šošoni“. Po desiatich dňoch budú mať šancu na revanš. Žilinu totiž privítajú na domácej pôde opäť. V sobotu od 17.00 hod. budú tentoraz v hre ligové body.

Konečne byť efektívny

Zemplínčania sú si vedomí sily svojho pohárového premožiteľa, na druhej strane, túžba zdolať ho v tejto sezóne po prvýkrát je obrovská. „Máme im čo vracať,“ smeje sa tréner Anton Šoltis, ktorého zverenci Žilinčanom v tejto sezóne podľahli doma už dvakrát. Prvýkrát v lige 0:1, v pohári následne 0:2. „Z oboch zápasov sa musíme poučiť. V tom prvom sme dostali rýchly gól a potom sme márne búšili do súpera. V druhom sme inkasovali krátko po začiatku druhého polčasu a potom už súper prevzal iniciatívu. Oba zápasy mali spoločné to, že sme doplatili na koncovku. Práve to teraz musíme zmeniť. Musíme premeniť šance. Je to o efektivite. Ja verím, že v sobotu budeme konečne efektívni aj my. Keby sa nám podarilo skórovať hneď z prvej šance, hralo by sa nám ľahšie,“ dodáva michalovský lodivod.

Prerušia nepriaznivú sériu?

Najvýchodnejší fortunaligista momentálne ťahá nepriaznivú sériu. Po tom, čo v druhom kole nadstavby zdolal doma Sereď 2:0 prehral na Tehelnom poli, v Ružomberku, ale aj doma so Žilinou a následne aj s Dunajskou Stredou. V lige a pohári tak ťahá sériu štyroch duelov bez víťazstva. „Určite sa pokúsime túto sériu v sobotu zrušiť,“ dušuje sa stredopoliar MFK Zemplín Jakub Grič, ktorého sklamali hlavne dve prehry na domácom trávniku. „Ja verím, že do tretice doma už budeme úspešní. Jednoznačne sme chceli z tých dvoch zápasov viac. Na to, že sme štyri zápasy v rade nevyhrali nepozeráme. Pozeráme iba dopredu a teraz máme všetci pred očami sobotňajší so Žilinou, ktorý chceme zvládnuť,“ pokračuje Jakub Grič.

Prvé víťazstvo v sezóne by potešilo

Aj keď sa Michalovčania v tejto sezóne so Žilinou stretli už päťkrát, víťazstvo nad ňou im ešte chýba. Dvakrát zaknihovali na pôde súpera remízu, raz pod Dubňom prehrali a mrzia hlavne dve domáce prehry. „Samozrejme, že to mrzí najviac. Doma prehrávať nechceme. Je pravda, že sme ich ešte nezdolali. Verím, že v sobotu príde ten čas. Prvé víťazstvo nad nimi by nám určite urobilo obrovskú radosť, pretože im máme čo vracať,“ dodáva na záver Jakub Grič.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2019 11:03:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.