files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bednár s premiérou spokojný, Turík s Petrom so sklamaním

Piate nadstavbové kolo skupina o titul futbalovej Fortuna ligy sa nieslo v Michalovciach aj v znamení niekoľkých premiér. V zápase proti Dunajskej Strede (0:2) si domácu premiéru v základnej zostave odbil krajný obranca Denis Petro a po prvýkrát v základnej zostave na jar nastúpil aj jesenný ťahúň Jozef Šimon Turík, ktorého trápilo zranenie kolena. Na druhej strane, víťaznú premiéru v drese DAC na štadióne, kde predtým bol päť rokov, zaznamenal slovenský reprezentant do 21 rokov Martin Bednár.

Na jeseň patril medzi lídrov Zemplínčanov. Premiérovými troma gólmi si otvoril strelecký účet v najvyššej súťaži, navyše v strede poľa zatienil skoro každého jedného súpera. Jozef Šimon Turík sa výraznou mierou podieľal na postupe Michalovčanov do prvej šestky, v jari si ale dlho do lopty nekopol. Večného smoliara opäť zradil zdravotný stav, keď sa musel podrobiť artroskopii kolena. Na úvodný domáci duel v základnej zostave si tak musel počkať dva mesiace. „Návrat mi príliš nechutil. Predstavoval som si to rozhodne inak,“ rozhovoril sa po prehre 0:2 pre náš portál Jozef Šimon Turík. „Spokojnosť nie je s výsledkom, ale ani s hrou. Prvý polčas z našej strany zniesol aj prísnejšie kritériá. Škoda, že sme nedali nejaký gól. Druhý polčas už bol horší. Čo sa týka mňa samotného, ešte musím potrénovať, aby som sa dostal do správnej formy. Chýba mi herná prax. Už som bol veľakrát zranený, takže viem, že návrat nie je ľahký,“ pokračuje rodák zo Stakčína, ktorý je v Michalovciach od žiackej kategórie.

Domácu premiéru v základnej zostave absolvoval Denis Petro. Krajný obranca, ktorý v mladom veku odišiel z Michaloviec do Lazia Rím, no v jeseni sa rozhodol pre návrat, doteraz iba naskakoval do zostavy. „Na jednej strane som rád, že som sa dočkal premiéry pred michalovskými fanúšikmi. Vôbec ma ale neteší prehra 0:2. Je pre nás krutá. Tak ako v stredu proti Žiline, ani teraz sme si nezaslúžili prehrať takýmto rozdielom,“ podotýka slovenský mládežnícky reprezentant. Toho mrzí hlavne prvý polčas, v ktorom boli Michalovčania lepším tímom. „Mali sme obrovskú smolu. Mohli sme dať gól ako prví my a určite by sa nám hralo ľahšie. Dunajskej Strede pomohol šťastný gól. Nakoplo ich to. Potom to už mali vo vlastných rukách. Keď ale dáme prvý gól my, zápas je určite iný,“ pokračuje Denis Petro.

Naopak, šťastný zo zápasu odchádzal stredopoliar DAC Martin Bednár. Bývalý hráč Michaloviec po prvýkrát nastúpil na štadióne, kde predtým pôsobil päť rokov a svojmu tímu pomohol k výhre, ako aj k upevneniu si druhej priečky. „Veľmi nám toto víťazstvo pomohlo. Žilina prehrala so Sereďou a momentálne máme pred ňou už šesťbodový náskok. Verím, že si vybojujeme pohárovú Európu,“ zdôrazňuje slovenský reprezentant do 21 rokov, ktorý nastúpil v sedemdesiatej minúte. Jemu pre zmenu návrat, či premiéra, chutili. „Chutili, pretože sme zvíťazili,“ smeje sa „Bedňa“ a vzápätí k zápasu dodáva. „Určite to bol pre mňa zvláštny pocit vybehnúť na trávnik. Bol som tu päť rokov, čo je dlhý čas. Na jeseň pri našej prehre 1:2 som ešte nenastúpil, teraz už áno.“

Peter Brendza



Uverejnené: 22.04.2019 15:39:53 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.