files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pred ďalším historickým míľnikom. Zahrá si vo finále Slovnaft Cupu?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce stoja pred ďalším historickým zápisom. Po tom, čo každoročne posúvajú latku v umiestnení a v tejto sezóne skončia najhoršie na šiestom mieste, čo bude historický úspech pre michalovský úspech, vyšperkovať to môžu aj o účasť vo finále Slovnaft Cupu. K tomu im chýba už iba jeden krok. Pred dvoma týždňami v prvom semifinálovom zápase remizovali v Žiline 1:1, čím si vytvorili parádnu situáciu pred odvetou. Zvládnu to a posunú michalovský futbal opäť ďalej? Zahrajú si 1. mája vo finále v Nitre?

Jeden z najdôležitejších zápasov

Zemplínčania sa do semifinále dostali po druhýkrát. Pred dvoma rokmi medzi štyrmi najlepšími nestačili na neskoršieho víťaza Slovan Bratislava, ktorému podľahli dvakrát 1:2. Teraz majú pred stredajšou odvetou (začiatok o 17.00 hod.) východiskovú situáciu rozhodne lepšiu. „Bude to jeden z najdôležitejších duelov, ktoré sme v posledných týždňoch absolvovali,“ rozhovoril sa tréner MFK Anton Šoltis. „Prvý zápas v Žiline nám dal nádej na finále. Výsledok 1:1 je pre nás pred odvetou viac ako dobrý. Urobíme všetko preto, aby sme sa tešili z postupu do finále a historický úspech michalovského futbalu tak ešte rozšírili. Musíme sa sústrediť na stredu. Aj napriek remíze v prvom zápase je možno väčším favoritom Žilina. My však hráme doma a verím, že tento duel zvládneme k spokojnosti,“ pokračuje Šoltis.

Na bezgólovú remízu hrať nechcú

Vzhľadom na to, že Michalovčania skórovali u súpera, pohárová matematika im velí neinkasovať. Keď sa tak stane, prvého mája hrajú v Nitre v historickom finále. „Na bezgólovú remízu určite hrať nebudeme,“ okamžite reaguje michalovský lodivod, ktorý k tejto téme následne dodáva. „Chceme hrať taký futbal, aký predvádzame v domácich zápasoch. Chceme hrať opäť ofenzívne. Samozrejme, myšlienka, že keď neinkasujeme, postúpime, v hlavách bude. Nemôžeme sa ale spoliehať iba na to. Býva to totiž niekedy zradné.“  

Verí, že šetrenie hráčov pomôže

Michalovčania v sobotu odohrali duel štvrtého kola Fortuna ligy na ihrisku Ružomberka. Ním zakončili sériu troch zápasov hraných u súperov. Po prehre 0:1 síce bola s výsledkom nespokojnosť, ale... „Náš výkon tam nebol najhorší a neboli sme ďaleko od získania bodu,“ podotýka Šoltis, ktorý pod Čebraťom šetril viaceré opory. V základnej zostave sa objavili napríklad aj Martin Kolesár, Denis Petro či Dominik Špiriak, ktorí nepatria medzi prvé voľby trénera, chýbal napríklad kapitán Igor Žofčák. „Keďže sme postúpili do prvej šestky a tlak už na nás nie je až taký veľký, môžeme dať priestor aj hráčom z lavičky. Zostavu sme samozrejme aj prispôsobovali na to, že v stredu náš čaká odvetný duel so Žilinou. Chceme urobiť všetko preto, aby sme v stredu nastúpili v plnej sile a urobili všetko, aby sme sa dostali do finále,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2019 19:51:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.