files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ján Faith: Michalovce si Extraligu zaslúžia. Sú hokejovým mestom

V minulosti dvakrát viedol michalovských mužov, raz dorastencov. Trénerský matador Ján Faith pomáhal zdvíhať michalovský hokej a aj preto ho teší historický úspech michalovskej Dukly Ingema, ktorá sa prebojovala do najvyššej Tipsport ligy.

Michalovskú Duklu viedlo v minulosti viacero trénerov zvučnejšieho mena. Dva z nich Ján Selvek Ján Faith rezonujú v ušiach fanúšika doteraz. „Veľmi sa teším z toho, že sa michalovský hokej takto posnul a z Dukly je nováčik najvyššej súťaže,“ povedal pre náš portál sedemdesiatročný bývalý vynikajúci hráč aj tréner Ján Faith. „Bol to určite dlhodobý proces. Už v minulosti bol pokus o najvyššiu súťaž. Veď v sezóne 1985/1986 vyhrali prvú ligu a hrali kvalifikáciu s Vítkovicami. Ja som tohto názoru, že tento štadión a ľudia v meste si zaslúžia, aby sa tu hrala najvyššia súťaž. Michalovce sú určite nielen futbalovým, ale aj hokejovým mestom,“ pokračuje Faith, ktorý „vojakov“ viedol v sezónach 1994/1995 a 2010/2011, a v minulosti pôsobil aj ako konzultant či tréner dorastencov HK Mládež Michalovce.

Skúsený lodivod si myslí, že Dukla Ingema má potenciál na to, aby nehrala druhé husle ani v Tipsport lige. „Všetci musia pracovať ešte viac, ako tomu bolo doteraz. Nie je totiž ľahké sa tam udržať. Rozdiel medzi Extraligou a prvou ligou je. V najvyššej súťaži je každý zápas ťažký. Nechcem podceňovať Michalovčanov, no extraligoví hráči sú na vyššej úrovni. Vedenie klubu to určite vie a káder vhodne doplní. Som o tom presvedčený, že Michalovce majú na to byť v najvyššej súťaži dlhodobo,“ podotýka Ján Faith. Ten cestu Michalovčanov do Extraligy pozorne sledoval. „Na jednom zápase so Žilinou som bol aj osobne. Veľmi ma zaujal natrieskaný štadión. Ľudia ukázali, že tu Extraligu chcú a podobný hokejový boom očakávam aj od septembra. Pá rokov som tu trénoval a pamätám si časy, kedy bol štadión natrieskaný podobne a ľudia sedeli aj po schodoch. Trošku mi to terajšia situácia pripomenula,“ dodáva Ján Faith, ktorý k hokeju priviedol nielen svojich synov, ale dokonca už aj vnukov.

V sezóne 2010/2011 viedol v Dukle aj svojho syna Juraja

Renomovaného trénera, ktorý okrem Košíc, Michaloviec či Popradu viedol aj Trenčín, Skalicu, Zvolen či Prešov sme zastihli na majstrovstvách Slovenska starších žiakov, ktoré sa konali od štvrtka do soboty práve v jeho druhom hokejovom domove, v Michalovciach. „Ja sa tu vraciam veľmi rád. Mám dobré vzťahy aj s predstaviteľmi HK Mládež Michalovce, konkrétne s prezidentom klubu pánom Mašlankom. Čo sa týka turnaja, myslím si organizácia bola na vysokej úrovni a chválili si ju aj ľudia z ďalších miest,“ podotýka skúsený tréner a dnes šťastný dôchodca.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.04.2019 09:04:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.