files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniorka pod Duklu Ingema?

Hokejový klub Mládež Michalovce dosahuje každým rokom lepšie výsledky. Žiaľ, stále sa to neprejavilo na väčšom príchode odchovancov do prvého tímu Dukly. V ňom v lanskej sezóne figurovali traja Michalovčania – brankár Tomáš Tkačik a útočníci Tomáš Banovský a Radoslav Mesaroš. Viacerí to za „vinu“ dávajú juniorke, ktorá hrá iba v prvej lige a zápasy v nej nepripravia hráčov pre prvé mužstvo tak, ako by mali. Navyše, v tomto tíme sa čoraz viac boria aj s počtami, keďže druhá najvyššia juniorská súťaž nie je pre hráčov príťažlivá a radšej idú hrať do iných tímov, alebo skončia s hokejom.

„Je to problém a my ho vieme priznať,“ rozhovoril sa staronový prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka. „Môj názor je taký, že nie je problémom iba michalovského hokeja, ale celého slovenského. Na Slovensku fungujú projekty osemnástky a dvadsiatky, ktoré sa snažia udržať tých najlepších u nás. Všetko, čo je lepšie, odchádza preč. Dnes majú s juniorkami problém aj väčšie kluby, ako sme my. Či už sú to Košice, Liptovský Mikuláš, alebo aj Zvolen, ktorý hral iba prvú ligu a Spišská Nová Ves, ktorá zase juniorku ani nemala. Je to celoslovenský problém udržať mladých hráčov. My sme za desať rokov každý jeden dokázali postaviť juniorku. Tá viackrát dokázala bojovať o postup do Extraligy, raz si ju dokonca aj zahrala. Mali sme rozhovory S Duklou Ingema, ktorá hráčsky, trénersky a manažérsky pracuje na vysokej úrovni. Za dva roky sa im podarilo postúpiť do najvyššej súťaže, čo sa len tak ľahko nevidí. Je však rozdiel vytvoriť dobré mužstvo z mužov a z juniorov. Budeme na tom naďalej pracovať, aby sme našu juniorku posunuli ďalej a aby aj ona podobne ako dorast hrala v najvyššej súťaži.“

 

Primátorov nápad znova ožíva

O niečom podobnom hovoril v našom rozhovore aj primátor mesta Viliam Zahorčák. Ten už počas minulého leta prišiel s nápadom, predať najvyšší mládežnícky celok do rúk Dukly. Táto myšlienka sa vlani nezrealizovala, no stále ostala v hlavách. „Názor mesta je taký, že by juniorka patrila pod Duklu. Nechceme ale diskvalifikovať súčasných funkcionárov a nechceme, aby sa vzbudil dojem, že sa ide niekto podradzovať druhému. Ja osobne by som to privítal, nesmie ale byť nejaký nátlak. Musí vzniknúť dohoda všetkých strán," konštatuje prvý muž Michaloviec.

Prezidenti oboch michalovských klubov (celkom vľavo Martin Burinský, celkom vpravo Richard Mašlanka) sú k primátorovmu návrhu nkalonení

Proti nie sú ani v Dukle, ani v HK Mládež

Na túto zmenu sme sa opýtali aj predstaviteľov oboch michalovských hokejových klubov. Ani jeden z prezidentov sa nezmienil, že to možné nie je. „Z môjho pohľadu by to možné bolo. Uvidíme, čo sa v júni udeje na kongrese SZĽH. Ten môže zmeniť veľmi veľa vecí. Medzi nami troma, či naším klubom, Duklou a mestom bežia rozhovory a sú veľmi pozitívne. Verím, že spoločne urobíme všetko preto, aby sa naša juniorka dostala do najvyššej súťaže. Nedávno sme vyhrali projekt v Raiffeisen bank, kde sa spojili pre dobrú vec všetci Michalovčania. Ja verím, že to takto bude aj teraz,“ zdôrazňuje Richard Mašlanka. V Dukle Ingema nie sú proti, ale... „Potrebujeme si sadnúť ešte s mestom aj mládežou a nastaviť vzájomné fungovanie. Keby sa prechod dial iba v juniorke, bolo by to ťažké. Určite by sme so súčasným kádrom juniorskú Extraligu nevybojovali,“ poznamenáva prezident Dukly Martin Burinský.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.04.2019 10:47:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.