files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prezident SZĽH Martin Kohút: Postup Michaloviec do najvyššej súťaže ma veľmi teší

Michalovský hokej sa po prvýkrát v histórii predstaví v najvyššej súťaži. Dukla Ingema totiž nielenže obhájila prvenstvo v St. Nicolaus I. lige, ale v následnej baráži sa jej podarilo zlomiť najslabšieho extraligistu Žilinu, ktorého zdolali 4:3 na zápasy a postúpila tak do najvyššej Tipsport ligy.

Cestu michalovskej Dukly Ingema sledoval pozorne aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút. Ako rodeného Michalovčana ho veľmi teší, že michalovský klub bude nováčikom Tipsport ligy. „Samozrejme, že ma to teší,“ rozhovoril sa pre náš portál prvý muž slovenského hokeja. „Ako rodený Michalovčan má z toho obrovskú radosť. Je to aj odmena pre ľudí, ktorí pôsobia v michalovskom hokeji v posledných rokoch. Som veľmi rád, že Dukla postúpila a ešte viac ma teší, akým spôsobom sa jej to podarilo, teda že postúpila športovou cestou. Jasne sa ukazuje, že v klube sa pracuje koncepčne a systematicky. Vedenie, tréneri, hráči – každý si robí svoju prácu a každý je spokojný. Je tu jasne vidno systém aj poctivú prácu, čo ma takisto veľmi teší,“ dodáva Martin Kohút.

Prezident SZĽH Martin Kohút pri otvorení zimného štadióna v Michalovciach v januári 2018

Hokejový boom v Michalovciach chce Slovenský zväz ľadového hokeja využiť. Možno aj preto sa na zrekonštruovanom štadióne uskutoční v utorok 7. mája reprezentačný zápas mužov Slovensko – Nórsko, ktorý bude pre zverencov trénera Craiga Ramseyho generálkou na domáci šampionát. „Je to výsledok viacerých faktorov, nielen toho, boomu, ktorý spomínate,“ reagoval na našu otázku prezident SZĽH, ktorý následne dodáva. „Dôležité je hlavne to, že michalovský zimný štadión spĺňa podmienky na to, aby sa tu nejaký takýto zápas odohral. Pred dvoma rokmi sme to povedať nemohli. Je to zásluha všetkých ľudí, ktorí sa podieľali na modernizácii štadióna. Samozrejme, vidíme aj obrovský hokejový boom, ktorý je v Michalovciach. Behom jednej hodiny sa vypredali takmer všetky vstupenky na zápas. Miesto generálky sme teda asi vybrali správe a už teraz sa teším na zápas, ktorý sa uskutoční o mesiac.“

Peter Brendza



Uverejnené: 04.04.2019 14:29:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.