files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nepriestrelný Kira verí v udržanie čistého konta aj v Žiline

Výborný víkend má za sebou brankár MFK Zemplín Michalovce Matúš Kira. Ten opäť potvrdil, že medzi troma žrďami v tejto sezóne patrí k tomu najlepšiemu, čo slovenské súťaže ponúkajú. V sobotu pomohol svojmu klubu k výhre 2:0 nad Sereďou v druhom kole nadstavbovej časti o titul vo Fortuna lige, v nedeľu zase Trebišovu, farme Michaloviec, ktorý v nesmierne dôležitom zápase zdolal Bardejov 1:0 a v druhej lige sa dostal na dostrel od pásma zostupu.

„Som rád, že som čisté kontá dosiahol. Verím, že obom pomôžu,“ rozhovoril sa zemplínsky víkendový hrdina. „Určite to nebolo nič ľahké. Zápasy boli ťažké, hlavne ten v Trebišove bol doslova „šesťbodový“. Som rád, že sme to zvládli my ako kolektív, ale aj ja, že som neinkasoval gól,“ pokračoval Matúš Kira.

(foto: Róbert Andrejov)

Najideálnejšie neprehrať a streliť gól

Michalovčania musia rýchlo preladiť na pohárovú vlnu. V utorok ich od 17.00 hod. totiž v Žiline čaká prvý semifinálový duel Slovnaft Cupu. Pod Dubňom už v tejto sezóne odohrali dva zápasy. Na jeseň tam remizovali 2:2, no pred reprezentačnou prestávkou vysoko prehrali 0:4. „Musíme sa z toho duelu poučiť a vziať si to dobré z prvého,“ podotýka Matúš Kira, ktorý verí, že dvakrát v rade v Žiline vysoko Zemplínčania nemôžu. „Vieme, že oni sú strašne silní na domácej pôde. Dobre vedia využiť svoj umelý trávnik. My to musíme zvládnuť lepšie, ako naposledy. Aj keď si myslím, že sme pripravení boli dobre, nezvládli sme to ale v hlavách. Možno to bolo aj eufóriou, že sme sa dostali do šestky,“ pokračuje Kira.

Slovenský pohár je iná súťaž, ako liga. Jeho špecifiká si uvedomujú aj Michalovčania. „Keď sa chceme pozrieť do finále pohára, čo aj chceme, musíme to zvládnuť lepšie. Najideálnejšie by bolo neprehrať a streliť nejaký gól,“ dodáva na záver Kira, ktorý by nebol proti, keby sa mu podarilo uhájiť čisté konto aj do tretice.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.04.2019 10:52:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.