files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Základom extraligového postupu jedna veľká rodina

V januári 2016 prichádzal do Michaloviec len na výpomoc do konca sezóny. V play-off s nimi nakoniec veľa vody nenamútil a podobne dopadol aj v ďalšej sezóne, kedy skončil s Duklou v semifinále. Tá ale mala vtedy minimálne finálové a barážové ambície... V lete dal na ponuku nového vedenia a urobil dobre. Brankár HK Dukla Ingema Michalovce Adam Trenčan sa dvakrát po sebe tešil z víťazstva v prvej lige a teraz prišla čerešnička na torte v podobe postupu do najvyššej Tipsport ligy.

K historickému úspechu pomohol výraznou mierou aj Trenčan. Veď len v poslednom barážovom zápase na neho išlo 57 striel a inkasoval iba raz. Aj v predošlých zápasoch so Žilinou svojich viackrát podržal, a tak nečudo, že v celej sérii mal vyše 95% úspešnosť zákrokov. „Je to fantázia,“ rozhovoril sa pre náš portál rodák z Banskej Bystrice, ktorý si v najvyššej súťaži zachytal za Zvolen, Skalicu či Nitru. „Ešte som to vo svojej kariére nezažil. Celú sezónu sme zažívali od fanúšikov nadšenie pre hokej. To, v akom počte prišli na posledný zápas do Žiliny a akú atmosféru vytvorili, to bola fantázia. Patrí im za to jedno veľké ďakujem,“ pokračoval Adam Trenčan.

Dvadsaťosemročný brankár hneď po svojom príchode do Michaloviec začal zastávať post jednotky. Na ňom vydržal až doteraz, teda do historického postupu. „Ja som do Michaloviec prichádzal iba do konca sezóny a vidíte, ostal som tu ďalšie tri. Keby mi niekto vtedy povedal, že ostanem takto dlho, asi by som mu neveril. Od začiatku, čo som tu bol som videl, že sú tu skvelí fanúšikovia, skvelí ľudia, ktorí rozumejú hokeju. Za ten čas sa tu urobila nejaká práca a my sme teraz pozbierali jej plody,“ zdôrazňuje Adam Trenčan, ktorý v Michalovciach zažil aj sklamania. „Určite! Vždy v konečných dôsledkoch rozhodujú maličkosti. Čo si pamätám, tak najväčšie sklamanie bolo vypadnutie s Detvou v semifinále, po góle, ktorý nebol. Viackrát sme mali obrovskú smolu. Stále sme si išli za svojim a vidíte, prišlo zadosťučinenie za všetky sklamania. V novej sezóne bude michalovský hokej v najvyššej súťaži,“ konštatuje Adam Trenčan.

Práve po semifinálovom vypadnutí s Detvou v sezóne 2016/2017 došlo k zmenám v michalovskom mužskom hokeji. Ten prebrala firma Ingema, ktorej sa za necelé dva roky podaril historický úspech a to aj napriek tomu, že začínali vo veľmi ťažkej situácii, keď viac ako pol roka museli hrávať domáce zápasy vo Vranove nad Topľou. „Začali veľmi dobre, hlavne skromne. Štruktúry klubu sa nastavili na vysokú úroveň a funguje to tak, ako to fungovať má. Sami vidíte, že za dva roky sa nám podarilo dostať do Extraligy. Neviem, či sa to niekomu za takýto krátky čas podarilo. Väčšinou to trvá dlhšie. Momentálne to funguje parádne. Kabína, tréneri, vedenie, sme jedna veľká rodina,“ podotýka Adam Trenčan, podľa ktorého je postup zásluhou aj trénera Miroslava Chudého. Ten preberal mužstvo v októbri 2017. Dvakrát s ním vyhral prvú ligu a teraz uspel aj v baráži. „Pán tréner ukázal za ten čas, čo tu je, obrovské kvality. Pomohol nám najmä z psychologického hľadiska. Medzi tretinami to nie vždy býva ľahké. Samozrejme, nebolo to všetko iba o pozitívach. Prišli aj problémy, ktoré sme mali v play-off. Zápasy boli aj o jednom góle a vtedy je podstatné aj to, ako vás tréner namotivuje. Postup je samozrejme aj jeho obrovská zásluha. Dobre nám nastavil hlavy a dobre nás pripravil na jednotlivé zápasy. Určite nie je náhoda, že štyrikrát po sebe vyhral prvú ligu,“ skladá Trenčan poklonu svojmu trénerovi.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.03.2019 16:19:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.