files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla vyhrala 2:0 a stále živí extraligovú nádej

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce naďalej živia šancu na najvyššiu Tipsport ligu. V šiestom zápase baráže o najvyššiu súťaž na domácom ľade totiž zdolali MsHK Žilina 2:0 a vynútili si tak rozhodujúci siedmy duel, ktorý sa odohrá v sobotu 23. marca pod Dubňom. O víťazstvo Michalovčanov sa gólmi postarali Marek Mašlonka a Nikita Dvurečenskij, ktorý skóroval v oslabení.

Zo zápasu sa odohralo iba 148 sekúnd a hráči znova putovali do šatní. Mohlo za to rozbité plexisklo, ktoré nevydržalo nápor po jednom zo súbojov. Hrať sa začalo znova zhruba o pol hodinu. Možno aj táto pauza spôsobila, že sa oba tímy rozbiehali pomalšie. Aj napriek ospalému úvodu si obaja vypracovali v prvej časti po jednej gólovej príležitosti. Oslávencovi Banovskému prekazil radosť lapačkou brankár Fučík, na druhej strane Trenčana neprekonal Juraj Milý.

Od druhej časti prevzala opraty zápasu do svojich rúk michalovská Dukla. Tá bola aktívnejšia, mala viac šancí, dlhšie sa ale nevedela presadiť cez pozornú obranu „Šošonov“. Svoje šance nevyužili Cútt a ani Safaralejev. V 34. minúte takmer do posledného miesta zaplnený štadión konečne kričal gól. Stalo sa tak po akcii prvého útoku a presnej koncovke Mareka Mašlonku. Žilinčania mohli takmer okamžite vyrovnať, presilovke po faule Banovského ale nevyužili.

Aj v tretej tretine sa hralo podľa nôt Michalovčanov. Tí nepúšťali hostí do tlaku, sami si navyše vypracovali niekoľko dobrých streleckých šancí, gól, ktorý by priniesol pokoj na ich hokejky ale neprichádzal. V 48. minúte putoval na trestnú lavicu Erik Piatak a Žilinčania mali znova šancu na vyrovnanie. V útočnom pásme ale prepadli, Dvurečenskij im vypichol puk a samostatným sólom zvýšil v oslabení na 2:0. Od tohto momentu už domáci kontrolovali priebeh hry a zaslúžene si tak vynútil siedmy rozhodujúci zápas.  

HK Dukla Ingema Michalovce - MsHK Žilina 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Stav série: 3:3.
Góly: 34. Mašlonka (Giľák, Valečko), 49. Dvurečenskij oslab/1.
Vylúčení: 4:2. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Jonák, Goga - Bogdaň, Jobbágy. Divákov: 4327.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Bdžoch, Kolba, Novický, Korenko, Linet, Valečko, Bojko, Mesaroš - Mašlonka, Piatak, M. Giľák - Róth, Cútt, Safaralejev - Gavrik, Banovský, Dvurečenskij - Hamráček, Toma, Chalupa
MSHK: Fučík - Piegl, L. Matejka, Dubeň, Marek Hudec, Bagin, Mendrej, Surán, Turian - J. Ručkay, Húževka, Jenčík - Milý, Surovka - Beránek, Podešva, Hvila - F. Hrazdíra, Ondruš, Dominik Rehák



Uverejnené: 21.03.2019 21:14:31
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.