files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší hokejový obrat: Líšky zahodili rešpekt a pomstili futbalistov

Športová sobota sa niesla aj v konfrontácii michalovských a žilinských športovcov. Pod Dubňom sa hralo prvé kolo nadstavbovej časti o titul najvyššej Fortuna ligy, v ktorom domáci MŠK rozbil MFK Zemplín Michalovce 4:0 a pripravil mu tak prvú prehru po ôsmych zápasoch. Pri Laborci sa zase hralo o najvyššiu hokejovú súťaž. V baráži o Tipsport ligu privítali Michalovčania v treťom zápase série „žilinských vlkov“ s jasným cieľom, vrátiť sa po dvoch prehrách do série! To sa im nakoniec aj podarilo. Hoci po prvej tretine prehrávali 0:2, zlepšeným výkonom v ďalších dvoch častiach doviedli duel do predĺženia a v ňom skolili extraligistu. Po výsledku 3:2 tak znížili stav barážovej série na 1:2. Tú môžu vyrovnať už v nedeľu, kedy sa hrá opäť v Michalovciach štvrtý duel.

Michalovčania nezačali najlepšie. V úvodných minútach síce mali územnú prevahu, potom ale prebrali iniciatívu „vlci“. Tí využili dve presilovky a rázom boli na koni. Navyše sa zdalo, že Michalovčania majú pred nimi až prílišný rešpekt. „Neviem, čím to bolo. V podobnom rozpoložení sme hrali aj v Žiline. Prvá tretina z našej strany bola veľmi zlá. Stále som chalanov presviedčal, aby hrali svoj hokej. Možno to od druhej tretiny pochopili. Nakopli nás dve presilovky v druhej tretine, ktoré sme využili. Potom to už šlo. Ja verím, že sa nám to sebavedomie vráti. V niektorých fázach hráme dosť ustráchane a súper nás za to trestá,“ poznamenal po stretnutí tréner Dukly Miroslav Chudý.

Sobotňajší duel si nenechal újsť ani šéf spoločnosti Pro hokej riadiacu najvyššiu Tipsport ligu Richard Lintner.

„Líšky z Ingemy“ tak znížili stav série na 1:2, hoci to s nimi po prvej tretine nevyzeralo najlepšie. Po góloch Richarda Jenčíka a Rudolfa Hunu z poslednej sekundy prehrávali 0:2 a zdalo sa, že ich návrat do série je veľmi ďaleko. „Asi nám ten gól z poslednej sekundy pomohol,“ smial sa Jakub Linet, ktorý v predĺžení rozhodol o michalovskom víťazstve. „Postavili sme sa na nohy v druhej tretine využitými presilovkami. Tie boli dnes rozhodujúce. My sme využili dve, rovnako aj Žilinčania. To je pre nás memento aj do ďalších duelov. Musíme sa vyvarovať faulov, pretože Žilinčania vedia potrestať každý z nich,“ priznáva odchovanec žilinského hokeja v službách michalovskej Dukly. „Keby bolo po troch zápasoch 0:3, do série by sme sa vracali iba ťažko. Takto je všetko otvorené a ja verím, že to v nedeľu vyrovnáme,“ dodáva Jakub Linet.

Žilinčania mali všetko vo svojich rukách. Gólom z poslednej sekundy prvej tretiny, ktorý musel odobriť videorozhodca, viedli 2:0, navyše na ich strane bola ja psychická výhoda vedomia náskoku v zápase, aj v sérii. Od druhej tretiny sa ale nepochopiteľne začala karta obracať v michalovský prospech. „Od druhej tretiny sme ich našou zlou hrou posadili na koňa. V sérii stále vedieme, no v nedeľu to z našej strany musí vyzerať úplne inak,“ konštatuje kapitán „vlkov“ Rudolf Huna, ktorý si nevedel vysvetliť prečo Žilinčania upustili od svojej hry. „Neviem, čím to bolo, či prišlo uspokojenie, alebo čo... Do druhej tretiny sme vstúpili úplne inak. Súperovi sme ponúkli presilovku, ktorú využil a dostal sa do zápasu,“ pokračoval Huna. Nespokojný bol aj tréner Žilinčanov Stanislav Škorvánek. „Zápas sa pre nás vyvíjal dobre. Nezmyslenými a hlavne zbytočnými faulami sme domácich dostali na koňa. Musíme priznať, že domáci viac chceli. My sa takýmito výkonmi nemôžeme prezentovať a ja verím, že to v nedeľu bude z našej strane úplne iné.“

Peter Brendza



Uverejnené: 17.03.2019 09:58:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.