files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude mať pohárová kovbojka dohru aj za zeleným stolom?

Mala to byť oslava futbalu. Na trávniku sa totiž stretli dve najlepšie družstvá z východu Slovenska. Kvalitný futbal sa hral ale iba v prvom polčase... V druhom sa viac bojovalo, rečnilo, kopalo či oplácalo. Štvrťfinálový súboj Slovnaft Cupu medzi MFK Zemplín Michalovce a FK Poprad (2:1) sa nakoniec skončil nechutnosťami, aké sa dejú maximálne v siedmej lige. Hlavný arbiter Kamil Horváth mal po záverečnom hvizde čo robiť, aby unikol pred dotierajúcimi Popradčanmi a len málo chýbalo, aby sme boli svedkami inzultácie (viac sa dočítate tu). Práve o týchto skutočnostiach sa hovorí viac, ako o futbale, čo je na škodu všetkých!

Streňo, najväčšie zlo?

Je pravdou, že hlavný arbiter východoslovenské derby nezvládol. V prvom polčase by nedal žltú kartu možno ani za zlomenú nohu, v tom druhom zase spustil kartový mariáš a trestal možno aj za vytrhnutie vlasu. Jeho kartové tresty vôbec nemali na hráčov nejaké preventívne účinky. Aj jeho meter spôsobil, že sa viac strkalo, kopalo, oplácalo, ako hralo. Proste, zápas v rukách nedržal a zákonite sa mu to vypomstilo po záverečnom hvizde. Horváth síce dodržal trojminútové nastavenie, no treba povedať pravdu, v ňom sa hralo možno tridsať sekúnd. Strkanica a následná správna červená karta pre Carilla, žltá pre michalovského brankára Bieszczada a nesprávne udelená červená karta pre Tounkaru, a následné hádky spôsobili, že sa takmer vôbec nehralo. „Rozhodca v prvom rade neodhadol provokatérov, ktorí nervozitu do diania vniesli. Z môjho pohľadu to bol jednoznačne Streňo, ku ktorému sa pridal aj Horváth. U Michalovčanov potom tiež vzkypela žlč a súperom sa to potom snažili oplácať. Paradoxne, rozhodca nevylúčil tých, ktorí všetko začali, ale tých, ktorí oplácali. Streňo, najväčšie zlo na ihrisku, dostal iba jednu smiešnu žltú kartu za rečnenie,“ povedal pre Denník Korzár bývalý ligový rozhodca Štefan Czetö.

Ten k ukončeniu zápasu dodal. „Rozhodca ukončil stretnutie netakticky. Uplynul síce hrací čas, ale v danej situácii a za daného stavu to nebolo šťastné riešenie. Pokojne mohol pridať nejakú minútu či dve k nadstaveniu.“ Na jednej strane sa zdá s Czeteho tvrdením súhlasiť. Erik Streňo po svojom príchode na trávnik poriadne zvýšil emócie, no najväčším zlom podľa nás nebol. Tým bol pán oblečený v červenom drese, ktorý duel absolútne nezvládol...

Prídu dodatočné tresty?

Tak, či onak, zatiaľ trpia na tresty len Michalovčania. Tým budú chýbať vylúčení Carrillo s Tounkarom, ktorý bol vylúčený neoprávnene, keďže faulu sa dopustil Peter Kolesár. „Nám to určite spôsobí komplikácie. Teraz neviem, či sa tresty prenášajú do ligových duelov, alebo do pohárových. Tak, či onak, obaja nám budú určite chýbať,“ poznamenal po zápase rozhorčený tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorý kovbojku ani nedopozeral a odišiel do šatne skôr.

Michalovčania by však nemali byť jediní, kto bude potrestaný. „Nemôžem vám podať žiadne vyjadrenia skôr, ako zašlem hodnotiacu správu na zväz. Potom nebudem mať žiadny problém povedať vám k stredajšiemu zápasu viac, ale v tejto chvíli to nie je možné. Chápem, že si robíte svoju prácu a radi by ste odo mňa dostali nejaké stanovisko, ale také sú naše interné predpisy a zásady,“ uviedol pre Denník Korzár pozorovateľ rozhodcov zo stredajšieho zápasu, delegát Jozef Kakaščík. Plné ruky práce bude mať aj disciplinárna komisia, ktorá zrejme vyriekne dodatočné tresty. „Momentálne vám viem povedať len toľko, že si musíme počkať na správu delegáta zápasu a pozorovateľa rozhodcov. Bez týchto správ sa k tomu vyjadrovať nemôžeme. Na základe týchto správ, vlastných zistení a prípadných informácií z komisie rozhodcov sa týmito skutočnosťami, ktoré sa udiali v zápase Michalovce – Poprad, bude zaoberať DK SFZ,” uviedla pre Korzár tlačová hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

Tresty teda zrejme neminú Michalovčanov ani Popradčanov, ktorí sa po zápase vyrojili na Horvátha ako osy. Určite sa o nich v najbližších dňoch dozvieme. Dozvieme sa ale aj o treste (či vôbec nejaký bude) aj pre hlavného vinníka stredajšej pohárovej kovbojky?

Peter Brendza



Uverejnené: 14.03.2019 17:17:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.