files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla hlási mobilizáciu: Cez víkend sa chceme vrátiť do série

V dvoch úvodných zápasoch výsledkovo dieru do sveta neurobili. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v barážových dueloch s MsHK DOXXbet Žilina 1:3 a 1:4. V tejto sezóne posledný tím extraligovej tabuľky tak v sérii nad víťazom prvej ligy vedie 2:0 na zápasy.

Najväčším problémom opäť koncovka

Hoci sa Michalovčania herne najslabšiemu extraligistovi v oboch zápasoch vyrovnali, podobne ako vo finálovej sérii s Martinom doplácajú na vlastné chyby, ktoré skúsený protivník ihneď potrestá a opäť aj na koncovku. V oboch dueloch totiž zaznamenali iba po jednom góle, čo je na víťazstvo málo. „Koncovka je našim najväčším problémom. Hlavne v druhom zápase sme mali šance na to, aby sme jeho dej naklonili na svoju stranu. Nevyužili sme ich, Žilinčania svoje áno,“ zdôrazňuje tréner Miroslav Chudý a pridáva sa jeden zo strelcov gólu, obranca Tomáš Valečko. „Rozhodovali maličkosti. My sme súpera tlačili, ten sa z toho vymanil a gólovo udrel. Žilina má skúsených hráčov, ktorí vedia potrestať chyby súpera, čo ukázali aj teraz. My sa musíme zmobilizovať a v sobotu, a v nedeľu sa doma vrátiť do série. Potrebujeme sa ale vrátiť do tej streleckej pohody, ktorú sme mali v základnej časti. Žiline sme minimálne vyrovnaným súperom, doplácame ale na koncovku, ktorá nás zrádza podobne ako vo finále.“

Prvý gól v sezóne by vymenil za víťazstvo

Víťaz prvej ligy sa bude môcť vrátiť do série nasledujúci víkend, kedy sa na jeho ľade odohrajú tretí a štvrtý barážový duel. Michalovčania potrebujú zvíťaziť, ďalšie zakopnutie by totiž znamenalo výrazný škrt v ich extraligových plánoch. „Potrebujeme ich znova dostať pod tlak domáceho víťazstva. K tomu vedie iba jediná cesta, vyhrať doma v sobotu a v nedeľu,“ podotýka Tomáš Valečko, ktorého gól do žilinskej siete bol v tejto sezóne premiérový. „Ešte nikdy som na gól takto dlho nečakal. Vždy som mal na svojom konte nejaké góly, teraz prvý prišiel až v baráži. Bol síce dôležitý, no vymenil by som ho za víťazstvo,“ okamžite dodáva Valečko. A aký vedie recept na vyrovnanie série? „Jednoduchý. Musíme dať o gól viac ako súper,“ dodáva obranca michalovskej Dukly Ingema.

Sústredia sa na sobotu

Ak chcú byť Michalovčania úspešní, doma ich v sobotu a v nedeľu čakajú kľúčové dueli. „Povinnosť nám velí doma vyhrať. Vieme, že to bude ťažké. Musíme sa ale sústrediť na najbližší zápas. Nechcem teraz hovoriť o tom, že sériu vyhráme. Hovorím, že budeme o to bojovať. Súper vedie 2:0, no my to nevzdávame. Doma sa chceme vrátiť do série. Musíme sa sústrediť na sobotu. Keď ju zvládneme, opäť sa dostaneme do pohody. Ja si myslím, že máme na to kvalitu, aby sme to zvládli,“ konštatuje tréner Miroslav Chudý, ktorý netají, že od niektorých svojich zverencov čakal v doterajšom priebehu baráže viac. „Ono je to tak vždy. Aj vo štvrtok ráno som mal s chalanmi v šatni rozhovor na túto tému. Nie žeby nechceli, hrajú ale veľmi kŕčovito. Hrajú ako keby boli pod tlakom. Neviem prečo... Možno takéto zápasy niektorí ešte nehrali, no hokej im musí chutiť. Musíme sa odraziť od toho pozitívneho, hlavne od druhého zápasu. Keď sa budeme vyvarovať chýb, zlepšíme sa v koncovke, bude to dobré. Chalani si ale v prvom rade musia veriť,“ dodáva michalovský lodivod.

Zaplnia sa opäť tribúny?   

Žilinským zápasom chýbala atmosféra. Hralo sa pred poloprázdnymi tribúnami, čo asi v Michalovciach nehrozí. Podobne ako pred siedmym finálovým duelom sa totiž z klubu ozývajú hlasy o obrovskom záujme víkendových duelov. „Všetci veríme, že nás diváci poženú dopredu, tak ako to bolo v rozhodujúcom finálovom zápase. Pred plnými tribúnami sa určite hrá každému lepšie. Verím, že diváci vytvoria to pravé domáce prostredie,“ podotýka Tomáš Valečko. Na diváka, ako šiesteho hráča sa spolieha aj tréner Miroslav Chudý. „Chalanom som v šatni tiež povedal, že len kvôli tým ľuďom musíme zabojovať a vrátiť sa do série. Určite si to zaslúžia. Za nás môžem sľúbiť, že budeme bojovať. Ako to dopadne, tak to dopadne, vzdávať sa ale určite nebudeme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.03.2019 14:22:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.