files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marek Kolba: Bez bojovnosti a srdca Žilinu neporazíme

Prvý barážový duel o Tipsport ligu im nevyšiel. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa síce nasadením vyrovnali extraligistovi z MsHK Žilina, no nakoniec pod Dubňom prehrali 1:3. Zverenci trénera Miroslava Chudého nezaostali výkonom, či tempom, žiaľ, opäť raz doplatili na chyby, ktoré skúsený protivník okamžite potrestal. Aj preto Žilinčania vedú po prvom zápase v sérii 1:0 a pred druhým duelom hraným v stredu opäť na ich ľade získali miernu výhodu.

"Na prvý zápas sme sa tešili, pretože po zisku majstrovského titulu v prvej lige sme eufóriu chceli preniesť aj do baráže. Ja si myslím, že sme neodohrali vôbec zlý zápas, aj keď sme prehrali 1:3. Žiline sme boli viac než vyrovnaným súperom, dostali sme naozaj dva nešťastné góly po nedorozumeniach v našom obrannom pásme. A my sme dali len jeden, zase sme sa trošku trápili v koncovke. Samozrejme, nevypracovali sme si možno až toľko gólových príležitostí ako prvej lige, extraliga má predsa len svoju úroveň. No sami sme sa presvedčili, že sa dá v pohode hrať aj proti tipsportligovému mužstvu," konštatuje pre hockeyslovakia.sk michalovský kapitán Marek Kolba.

Michalovčania po bezgólovej prvej tretine nezachytili úvod druhej. V rozpätí desiatich minút trikrát inkasovali a bolo prakticky po zápase. "Dostali sme tri góly z ničoho. Pri prvom góle Adamovi puk vypadol z lapačky, neudržal ho a z dorážky sme dostali gól. Ale tam nemá čo byť pred bránkoviskom voľný hráč, to sa nesmie stávať. Druhý gól takisto, zlá rozohrávka, zachytený puk a už bolo 2:0. Za desať minút sme dostali tri góly. No nezlomilo nás to, hrali sme ďalej, znížili sme na 1:3, a hoci sa nám už nepodarilo vyrovnať, odohrali sme kvalitné stretnutie, na ktoré môžeme nadviazať. Musíme pridať ešte viac bojovnosti, srdca, pretože inak Žilinu neporazíme," pokračoval Marek Kolba.

Herná skúsenosť bola na strane najslabšieho extraligistu. Michalovčania to musia nahradiť obetavosťou a bojovnosťou. Práve tam vidí Marek Kolba pre stredajším druhým duelom možnosť, ako vyzrieť na "vlkov". "Musíme zlepšiť nasadenie a pridať do toho srdce, ktoré v niektorých fázach prvého zápasu chýbalo, a preto sa možno šťastie priklonilo na druhú stranu. Musíme hrať naplno, v stredu sa zase začína od 0:0, dnes sme si ich oťukali a už vieme, čo od nich môžeme očakávať. Dobre bránili stredné pásmo, hrali to veľmi umne, nenapádali nás. Ale my sme sa s tým popasovali dobre," hľadá recept na barážový úspech pre hockeyslovakia.sk Kolba.



Uverejnené: 13.03.2019 10:33:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.