files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania si chcú zobrať späť požičané, Martinčania: Nič im nedáme zadarmo!

Papierové prognózy naplnili hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce vo finálovej sérii St. Nicolaus I. ligy iba na päťdesiat percent. V prvom stretnutí síce zvíťazili 3:0, druhé ale prehrali 1:2 po predĺžení a séria sa tak sťahuje na Turiec vyrovnaná.

Aj keď boli „ingemáci“ strelecky aktívnejší v oboch zápasoch, uchmatnúť sa im podarilo iba jeden bod. V druhom zápase totiž doplatili na koncovku a hlavne vlastnú nedisciplinovanosť. „Mali sme výborný vstup, no nevyužili sme ponúknuté šance,“ uviedol hlavné príčiny utorkovej prehry útočník Dukly Matej Giľák. „Súper nás potrestal na konci prvej časti gólom. Druhú tretinu sme do neho búšili, no nemohli sme dať gól. Ja si myslím, že práve v tejto časti sa zlomil duel. Mali sme v nej otočiť skóre a bol by pokoj. Vystrelili sme 59 striel a dali z nich iba jeden gól, čo je veľmi málo. Aj tam treba hľadať príčiny našej prehry,“ pokračoval sklamaný Matej Giľák.

Víťaz základnej časti a obhajca prvoligového prvenstva padol doma v sezóne iba po druhýkrát. Zatiaľ, čo prehra s Topoľčanmi ho až tak mrzieť nemuseli, táto môže mať pre neho horšie následky. „My sme prišli do Michaloviec s cieľom raz vyhrať. Išli sme si za tým celých sedemdesiat minút a myslím si, že sme si ten jeden bod zaslúžili,“ rozhovoril sa útočník HK Jaroslav Markovič, ktorý sa podieľal na obidvoch góloch Martina. Pri prvom asistoval, druhý v predĺžení sám strelil. „Všetci, na čele s brankárom Bernátom, si zaslúžime absolutórium. Víťazstvo sme „ubojovali“. Favoritovi sme ukázali, že musí s nami počítať. Dobrý duel sme odohrali aj v pondelok, chýbali nám ale góly. Dôležité bolo, že sme otvorili skóre. Začali sme si viac veriť a nakoniec si domov odvážame dôležité víťazstvo,“ pokračoval jeden z najskúsenejších hráčov tímu od Turca.

Pre niekoho možno prekvapujúco vyrovnaná séria sa teraz sťahuje do Martina, kde sa v piatok a v sobotu odohrajú nesmierne dôležitý tretí a štvrtý duel. Práve tie rozhodnú, či sa séria do Michaloviec v pondelok vráti za vyrovnaného stavu, alebo bude jeden z tímov premieňať majstrovský mečbal. „My by sme boli radi, keby sme viedli 3:1. Ideme tam minimálne raz vyhrať a zobrať si požičané späť,“ zdôrazňuje Matej Giľák, na ktorého slová nadväzuje Jaroslav Markovič. „V prvom rade si chceme poriadne oddýchnuť a dobre sa pripraviť na piatok a sobotu. Pre mňa sú stále favoritom Michalovce, no nič im u nás zadarmo nedáme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 28.02.2019 15:30:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.