files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vladyslav Bojko: Nepozeráme na národnosť, Duklu chceme dostať do Extraligy

Krátko pred koncom minulého roka michalovskú Duklu Ingema posilnila trojica hráčov so skúsenosťami z druhej najlepšej ligy sveta KHL. „Ingemáci“ podpísali obrancu Jevgenija Kurbatova a útočníkov Vladyslava Bojka a Nikitu Dvurečenského. Zatiaľ, čo Kurbatov po niekoľkých týždňoch odišiel domov, Bojko s Dvurečenským ostali a sú Dukle nápomocní k splneniu jej cieľov. Obaja patrili v semifinále k nosným hráčom a to isté si od nich tréner Chudý sľubuje aj vo finálovej sérii s Martinom.

Zatiaľ, čo vo štvrťfinále sa michalovská Dukla so Spišskou Novou Vsou príliš nepotrápila a postúpila už po troch zápasoch, semifinálová séria s Topoľčanmi bola iná. „Žochári“ totiž poriadne hrýzli a obhajca prvoligového prvenstva sa musel poriadne nadrieť, aby postúpil do finále. „Séria bola strašne ťažká,“ rozhovoril sa Vladyslav Bojko, ktorý k nej následne dodal. „Podľa mňa bolo kľúčové, že sme dokázali uhrať prvé dva domáce zápasy. Do Topoľčian sme následne išli s tým, že oni sú pod tlakom a keď sa chcú vrátiť do série, musia dvakrát vyhrať. Raz sa im to podarilo, raz nie. Vrátili sme sa s jedným víťazstvom a naspäť tam na šiesty duel sme už ísť nechceli. Som preto rád, že sme rozhodli u nás a pred finále si tak mohli trošku oddýchnuť.“

Ruský útočník sa vo vyraďovacej časti zobudil. V ôsmych dueloch zaznamenal už trinásť kanadských bodov, v semifinálovej sérii s Topoľčanmi dokonca osem, keď strelil tri góly a k tomu pridal aj päť prihrávok. „Od toho som tu,“ smeje sa Bojko, ktorý je síce rád, že mu to začalo „sypať“, no dôležitejšie sú podľa neho víťazstvá tímu. „Ako tím vyhrávame, aj prehrávame. Zišli sme sa tu výborná partia, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu. Nepozeráme na to, kto je Rus a kto je Slovák. Je jedno, kto gól dá, len nech ho niekto dá. Naším cieľom je vyhrať prvú ligu, uspieť v baráži a dostať tak Duklu do Extraligy,“ pokračuje jeden zo štyroch legionárov v šatni michalovskej Dukly.

Finálová séria s Martinom štartuje prvými dvoma zápasmi v pondelok a utorok v Michalovciach. Ruský legionár verí, že Dukla v piatok vyrazí za súperom opäť za stavu 2:0 „V sérii s Topoľčanmi to bolo pre nás kľúčové. Verím, že opäť zapneme naplno a po dvoch zápasoch bude 2:0. Následne môžeme ísť do Martina s menším tlakom, ako by to bolo, keby sme doma jeden zápas nezvládli. Som o tom presvedčený, že tím na to má,“ dodáva na záver Vladyslav Bojko.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.02.2019 13:59:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.