files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán Dukly Marek Kolba: Do Martina chceme ísť za stavu 2:0

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa druhý rok po sebe predstavia vo finále St. Nicolaus I. ligy. Obhajca prvenstva a víťaz základnej časti uspel tak vo štvrťfinálovej, ako aj v semifinálovej sérii a favoritom bude aj vo finále. Jeho súperom bude nováčik HK Martin, ktorý v druhej semifinálovej sérii vyradil Dubnicu. Finálová séria štartuje už v pondelok prvým zápasom na ľade Michaloviec.

O doterajšom vystúpení v play-off

Michalovčania vstupovali do play-off z najvýhodnejšej pozície. V prvom kole po tretíkrát v rade dostali Spišskú Novú Ves a po tretíkrát v rade ju zdolali 3:0 na zápasy. Oveľa tvrdší oriešok museli rozlúsknuť v semifinále, kde na nich čakali ambiciózne Topoľčany. Vo vyrovnanej sérii nakoniec uspeli 4:1 na zápasy a sú tak medzi dvoma najlepšími prvoligistami. „Vo štvrťfinále to síce možno vyzeralo na to, že nás čaká ľahší súper, no nebolo to tak. Hlavne v prvom zápase sme sa poriadne vytrápili. Nakoniec sme sa ale zomkli a uhrali to na tri zápasy. Po rýchlom postupe sme dostali krátke voľno, ktoré nám padlo vhod. Čo sa týka semifinále, to bolo veľmi ťažké. Topoľčany majú svoju kvalitu. Bola to podobná séria ako vlani v semifinále s Prešovom. Mala všetko. Bola vybičovaná, zápasy sa išli na dno síl a mali všetko, čo k ním patrí. Parádna atmosféra bola v treťom aj štvrtom zápase tam a aj v piatom tu. Ak mám povedať pravdu, nečakal som, že to bude na päť zápasov. Je super, že sme skončili skôr. Získali sme nejaké voľno a teraz sa už pilne pripravujeme na finále,“ zdôrazňuje kapitán HK Dukla Ingema Michalovce Marek Kolba.

O martinskej anabáze a fanúšikoch

Kapitán michalovskej Dukly má bohaté skúsenosti s finálovým súperom. Veď v drese jeho predchodcu MHK odohral štyri kompletné sezóny. „Martin bol až do svojho krachu pred dvoma rokmi dlhodobým účastníkom najvyššej súťaže. Čo si pamätám, boli tam fantastickí diváci. Čaká nás podobná atmosféra, ako tomu bola v Topoľčanoch. Ja osobne som mal to šťastie, že všade, kde som pôsobil, mali sme nejaké úspechy. V Martine bol vždy výborný kolektív a hlavne fanúšikovia nás zomkli. Boli to úžasné roky. Raz sme dokonca mohli dosiahnuť výrazný úspech. Ide o pamätnú sériu s Trenčínom, kedy sme vyhrávali 3:0 na zápasy, no nakoniec sme vypadli po siedmych dueloch. Ja osobne na Martin spomínam len v dobrom,“ podotýka Marek Kolba, ktorý okrem Martina hral najvyššiu súťaž v Slovane Bratislava, Poprade, Košiciach, Žiline a Banskej Bystrici. Okrem toho v zahraničí si obliekal dres českého Havířova a francúzskeho Dijonu.

O zvýšenej motivácii

Vo finálovej sérii určite nebude o motiváciu núdza. Zisk trofeje a vyzvanie najslabšieho extraligistu v baráži láka oboch. Navyše, na oboch stranách sú hráči s minulosťou so svojím súperom. Na michalovskej strane je to Marek Kolba či ďalší skúsený zadák Daniel Hančák, ktorí si obliekli dres Martina, na strane HK je to trojica František Poliaček, Ivan Brezniak a Tomáš Rusina. Poslední dvaja sa dokonca tešili z víťazstva v lige a zahrali si za Duklu aj v baráži. „O zvýšenej motivácii môžeme hovoriť u nich, ale aj u nás. My sa musíme sústrediť iba na seba. Určite nás nič ľahké nečaká, no veľakrát som už povedal, séria bude taká, ako si ju urobíme,“ konštatuje Marek Kolba.

O výhode domáceho prostredia

Pred semifinálovou sériou s Topoľčanmi sa veľa hovorilo o výhode domáceho prostredia. Tú Dukla využila naplno a bolo to základom pre jej postup do finále. Aj v ňom bude zvládnutie domácich súbojov veľmi dôležité a môže byť jazýčkom na vážkach. Už prvé dva hrané v pondelok a v utorok v Michalovciach veľa napovedia. „Máme pred sebou dva domáce zápasy, ktoré musíme zvládnuť. Súper tu príde s cieľom ukoristiť minimálne jeden. Som o tom ale presvedčený, že tímovým duchom a srdiečkom to zvládneme a do Martina pôjdeme za stavu 2:0,“ dodáva na záver Marek Kolba.

Program finále:
1. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin (pondelok 25. február o 17.30 hod.).
2. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin (utorok 26. feburár o 17.30 hod.).
3. zápas: HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 1. marec o 17.00 hod.).
4. zápas: HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce (sobota 2. marec o 17.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin (pondelok 4. marec o 17.30 hod).
Prípadný 6. zápas: HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce (streda 6. marec o 17.00 hod.).
Prípadný 7. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin (piatok 8. marec o 17.30 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 22.02.2019 13:17:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.