files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla sa vrátila domov s finálovým mečbalom, premeniť ho chce v pondelok na vlastnom ľade

Po čo hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce do Topoľčian išli, to si aj priniesli. Za stavu 2:0 na zápasy sa z ich šatne šírili reči, že tam pôjdu minimálne po postupový mečbal. V treťom semifinálovom zápase im unikol popod prsty v samostatných nájazdoch, vo štvrtom si ho už ale nedali zobrať z rúk a po víťazstve 2:0 tak vedú 3:1 na zápasy. „Vojaci“ môžu postup do druhého finále v rade spečatiť v pondelok na vlastnom ľade.

Súboje v Topoľčanoch mali viacero spoločných čŕt. V oboch sa prvá tretina skončila bez gólov, v oboch sa v druhej časti Michalovčania gólmi Erika Piataka ujali vedenia a v oboch tak siahali na víťazstvá. Zatiaľ, čo v treťom semifinálovom dueli ale náskok neudržali a inkasovali vyrovnávajúci gól, vo štvrtom si ho postrážili a v samom závere ešte navýšili. „Chceli sme vyhrať oba zápasy, no spokojní sme aj s jedným bodom,“ rozhovoril sa center prvej michalovskej lajny Erik Piatak. „V prvom stretnutí sa šťastie priklonilo k súperovi. Prehrať takýto zápas na nájazdy je určite zdrvujúce, no my sme do toho druhého nastúpili s jasným cieľom, získať postupový mečbal. Bolo to o jednom góle. V prvom zápase sme si to nepostrážili, v druhom už áno. Play-off je aj o chybách a my sme ich urobili menej. Práve to asi rozhodlo,“ pokračuje strelec dvoch z troch gólov Dukly v Topoľčanoch.

Michalovčania síce cítili po piatkovom súboji krivdu, no nervozitu nechali v šatni a nakoniec si vydobyli to, na čo do Topoľčian išli. „S jedným víťazstvom je spokojnosť,“ podotýka tréner Miroslav Chudý, ktorý následne k zápasom u „žochárov“ dodáva. „Odohrali sme dva dobré zápasy, v jednom sa nám nakoniec podarilo vyhrať. Oba súboje sa vyznačovali precíznymi obranami. My sme nedovolili veľa im, ale ani oni nám. V piatkovom zápase sme mali možnosť súperovi odskočiť na 2:0 a bolo by vymaľované. Presilovku sme ale nevyužili, za čo sme takmer okamžite pykali. Samostatné nájazdy sú už lotéria, v ktorej sme tentoraz neuspeli. Do sobotňajšieho zápasu súper vstúpil s poriadnou aktivitou, no vedeli sme, že toto tempo celý duel neustoja. Tak sa aj stalo. Trošku som sa bál obdobnej situácie ako v piatok, keď sme pykali za nevyužitú presilovku, no tentoraz sa to nestalo a duel sme nakoniec doviedli do víťazného konca.“

Obhajca prvoligového prvenstva a víťaz základnej časti St. Nicolaus I. ligy teda má nakročené  druhému finále v rade. To, čo si vydobyl v prvých štyroch dueloch teraz ale musí potvrdiť v pondelkovom piatom na domácom ľade! „Máme postupový mečbal, po ktorý sme si do Topoľčian aj išli. Urobíme všetko preto, aby sa nám ho podarilo v pondelok doma premeniť,“ konštatuje Miroslav Chudý a na jeho slová nadväzuje aj Erik Piatak. „Určite sa tam už nechceme vracať na šiesty zápas a chceme to ukončiť na domácom ľade. Zvýšenou motiváciou pre nás by mohol byť aj deň voľna, ktorý máme v prípade postupu sľúbený. Po náročných dueloch sa zíde. Motiváciou ale je aj účasť vo finále a obhajoba prvenstva. Sľúbené voľno je akýmsi bonusom, ktorý padne určite vhod. Ešte ale vo finále nie sme, musíme si to vybojovať v pondelok. Oni budú bojovať určite až dokonca. Ideálne by bolo zlomiť ich hneď v úvode, aby sa to neťahalo o jeden gól celý zápas.“

Zápasy v Topoľčanoch videlo spolu takmer 7000 divákov, čo je naproti tým na Zemplíne obrovský rozdiel. Michalovčania sa ale búrlivej kulisy nezľakli a boli by veľmi radi, keby Topoľčany podobné „peklo“ zažili aj tu. „Pred takouto kulisou sa hrá iný hokej. My by sme boli radi, keby aj na naše domáce zápasy ľudia chodili v takomto počte a urobili takú atmosféru, aká bola tam. Určite sme sa takejto početnej kulisy nezľakli, skôr nás to nabudilo k lepším výkonom. Ja verím, že si divák cestu na štadión v pondelok nájde. Lepšiu pozvánku, ako víťazstvo v Topoľčanoch sme mu už asi dať nemohli,“ dodáva na záver Erik Piatak.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2019 17:46:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.