files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra Dukly v samostatných nájazdoch, Topoľčany znížili na 1:2

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v treťom semifinálovom zápase St. Nicolaus I. ligy na ľade HC Topoľčany 1:2 po samostatných nájazdoch a Topoľčany tak znížili stav série na 1:2. Michalovčania sa v druhej tretine ujali gólom Piataka vedenia, ktoré ale do konca neudržali, keď v 49. minúte vyrovnal Tábi. O víťazovi nakoniec rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší domáci. Rozhodujúci nájazd premenil Martin Uhnák. Štvrtý zápas semifinálovej série sa odohrá v sobotu v Topoľčanoch a už teraz je isté, že sa bude hrať aj piaty zápas v Michalovciach v pondelok 18. februára o 17.30 hod.

Už v prvej minúte tretieho semifinálového duelu putoval na trestnú lavicu hosťujúci útočník Matej Giľák, Topoľčany tak mali pred zaplneným hľadiskom šancu na otvorenie skóre. Tú ale nevyužili a nepresadili sa ani v šestnástej presilovke v sérii. Tú istú možnosť mali domáci aj na prelome prvej tretiny, opäť ale nepotrestali vylúčenie kapitána Dukly Mareka Kolbu. Aj napriek dvom oslabovkám boli v prvej tretine aktívnejší hostia. Tí ale svoju streleckú prevahu na prvý gól nepretavili. Na začiatku druhej tretiny mohli z presilovky skórovať aj Michalovčania, ani oni však vylúčenie Kováčika nepotrestali. Následne zle striedali a šancu na otvorenie skóre získali „žochári“, ktorí však nevyužili ani tretiu presilovku v zápase. V druhej tretine sa naďalej hralo opatrne, no skóre sa nakoniec menilo. Krátko po uplynutí polovice hracieho času sa gólovo presadil Michalovčan Erik Piatak – 0:1. V závere druhej tretiny mali hostia ideálnu možnosť navýšiť skóre, Loydlovo vylúčenie ale nepotrestali druhým gólom.

Obhajca prvoligového prvenstva držal tesné vedenie aj v úvode tretej tretiny. Opäť ho mohol navýšiť, keď sa domáci dopustili zlého striedania, presilovku však nevyužili a hneď na to pykali. O vyrovnanie sa v 49. minúte postaral Tábi. Už o desať sekúnd putoval na trestnú lavicu za narazenie na mantinel Albín Podstavek, Michalovčania ale ani svoju štvrtú presilovku nepretavili v gól. Mohli za to pykať, pretože krátko pred koncom išiel na trestnú lavicu Lukáš Toma, no ani domáci sa v početnej výhode nepresadili a zápas tak putoval do predĺženia. V ňom sa nič podstatné nedialo. Domáci mali ideálnu šancu rozhodnúť. V 57. minúte dostal päťminútový trest za faul kolenom Marek Mašlonka. Ani tú ale nevyužili a o víťazovi tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich nakoniec prvý bod v sérii ukoristili Topoľčany, keď rozhodujúci nájazd premenil Martin Uhnák.

HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Stav semifinálovej série: 1:2.
Góly: 49. Tábi (Ďurčo, Lichanec), roz. sam. nájazd Uhnák - 32. Piatak.
Vylúčení: 5:6, navyše Podstavek 10. minút vrazenie na mantinel - Mašlonka 5. minút faul kolenom. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jonák, Valko – Michna, Šotek. Divákov: 3451.
HC: Halo - Hřebíček, Ďurčo, Hrudík, Kováčik, Bystričan, Hruška, Nemček, Loydl - Tábi, Tomčák, Podstavek - Lichanec, Kalináč, Kluka - Laššo, Bečka, Uhnák - Pekarčík, Klenko, Gergel.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Korenko, Kolba, Košecký, Hančák, Novický, Hopkovič, Bdžoch Mašlonka, Piatak, Dvurečenskij - Giľák, Bojko, Gavrik - Róth Linet, Safaralejev  Hamráček, Toma, Chalupa - Cútt.



Uverejnené: 15.02.2019 21:01:06 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.