files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež sa idú pobiť o Extraligu

Počas nasledujúceho víkendu sa začína nadstavbová časť I. ligy juniorov v hokeji. Doteraz bola druhá najvyššia súťaž rozdelená do dvoch skupín - Západ a Východ. Z oboch po základnej časti postúpili traja najlepší do spojenej skupiny, z ktorej si víťaz vybojuje automaticky právo štartu v extraligovej sezóne 2019/2020. Jedným z trojice tímov z východnej skupiny sú aj juniori HK Mládež Michalovce, ktorí sa teda takisto pobijú o jednu miestenku medzi slovenskou elitou.

Michalovčania skončili vo východnej skupine na treťom mieste a do nadstavbovej skupiny tak odprevádzajú víťaza skupiny Východ HKM Zvolen a HC Prešov. „S výsledkami nie sme spokojní. Cieľ sme ale splnili, takže som rád, že si zahráme proti najlepším. Z pohľadu našej súťaže je mi ľúto, že z pôvodnej šestky tímov skončili Bardejov aj Humenné a odohrali sme tak málo zápasov. Ako som ale povedal, cieľom bol postup do šestky, ktorý sme splnili. Teraz som rád, že si zahráme aj ťažšie zápasy,“ skonštatoval na margo doterajšieho vystúpenia juniorov ich tréner Ivan Boržík. Okrem Zvolena a Prešova budú v spojenej skupine súpermi Michalovčanov aj HK Gladiators Trnava, HC Topoľčany a Hoba Bratislava. „Naším zámerom je odohrať kvalitné zápasy a potrápiť favoritov. Za nich považujem Zvolen, Trnavu či Topoľčany,“ podotýka Boržík, ktorého zverenci štartujú nadstavbu domácim dvojzápasom proti Hobe Bratislava (sobota 16. február o 15.00 hod.) a víťazovi skupiny Západ HK Gladiators Trnava (nedeľa 16. február o 10.00 hod.).

Čo sa týka kádra, ten sa hlavne po skončení Humenného rozrástol do kvantity. Z MHK pribudlo niekoľko hráčov na čele s Jaroslavom Šiňanským, ktorý už pravidelne nastupoval za „levov“ v prvej lige seniorov. Okrem neho do kádra pribudli navrátilci Róbert Štenko a obrovskou posilou mal byť Lukáš Lačný, ktorý doteraz pôsobil v extraligovom Liptovskom Mikuláši. „Žiaľ, na tréningu si zranil koleno a musel podstúpiť operáciu. Je to škoda, pretože som si od neho veľa sľuboval. Chceli sme stiahnúť aj Vereša s Borovom z Košíc, no aj ich trápia zranenia a do konca sezóny si nezahrajú. Musíme si teda vystačiť s tým kádrom, ktorý hral doteraz doplneným o Humenčanov. Snáď na niekoľko zápasov bude môcť za nás nastúpiť aj Radoslav Mesaroš z Dukly. Pri ňom je ale priorita áčko. Keď jeho služby tréner Chudý nevyužije, ja rád po ňom siahnem,“ dodáva Ivan Boržík.

Program juniorov HK Mládež v nadstavbovej časti

Kolo Zápas Dátum Čas
1. Michalovce - Hoba Bratislava Sobota 16. február 15.00
2. Michalovce - HK Gladiators Trnava Nedeľa 17. február 10.30
3. HC Prešov - Michalovce Sobota 23. február 14.00
4. HC Topoľčany - Michalovce Sobota 2. marec 14.00
5. HKM Zvolen - Michalovce Sobota 3. marec 10.30
6. Michalovce - HC Prešov Sobota 16. marec 14.00
7. Hoba Bratislava - Michalovce Sobota 23. marec 13.15
8. HK Gladiators Trnava - Michalovce Nedeľa 24. marec 10.30
9. Michalovce - HC Topoľčany Sobota 30. marec 14.00
10. Michalovce - HKM Zvolen Nedeľa 31. marec 10.30

Peter Brendza



Uverejnené: 14.02.2019 11:07:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.