files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle po splnení domácej úlohy spokojnosť. Do Topoľčian si idú minimálne po postupový mečbal

Semifinálová séria St. Nicolaus I. ligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HC Topoľčany zatiaľ prináša podľa očakávania výborné hokejové predstavenia. Favorizovaná Dukla sa síce potrápila, no po výhrach 5:2 a 3:1 vedie v sérii 2:0 na zápasy a do Topoľčian môžu cestovať jej hráči kľudnejšie. Bremeno víťazstva sa teraz prenáša na „Žochárov“, ktorí ak sa chcú vrátiť do série a znova dostať favorita pod tlak, musia doma zabrať naplno.

Pomoc diváka prišla až po vyrovnaní

Hlavne druhý semifinálový duel ubral Michalovčanom veľa fyzických, ale hlavne psychických síl. V tretej tretine nakoniec otočili z 0:1 na 3:1 a získali veľmi potrebný druhý bod. „Bol to boj o každý puk. Topoľčany po góle umne bránili. My sme síce dobíjali ich bránu, no dlho sa nám nedarilo skórovať. Chýbala nám kvalita smerom dopredu. Nedarilo sa nám v presilovkách, čo v pondelok nebolo,“ podotkol Miroslav Chudý, ktorý svojich zverencov po druhej tretine nabádal k ešte väčšej aktivite. „Vedeli sme, že potrebujeme dať gól. Nedarilo sa nám ho dať kombináciou, museli sme to nejako pretlačiť. Nakoniec prišla zaslúžená odmena, po ktorej sa chytili aj ľudia. My by sme ale ich pomoc potrebovali počas celého zápasu, nie iba vtedy, keď sa darí. Ľudia možno neveria, ako tímu pomôžu hlasivky. Vieme, čo nás čaká v Topoľčanoch a ja by som to chcel zažiť aj tu, aby sme v ťažkých chvíľach boli spolu,“ nabáda michalovský lodivod fanúšikov k väčšej aktivite.

Sedemnásť nevyužitých presiloviek

Smutní po zápase boli hostia. Tí viedli od trinástej minúty gólom Pekarčíka, ktorý šikovne tečoval nahodenú strelu Ďurča. Veľmi dôležitý moment sa odohral hneď po ich góle. Tomáš Valečko totiž dostal za opustenie striedačky počas šarvátky dva dvojminútové tresty, štvorminútovú presilovku ale Topoľčany na druhý úder nevyužili. „Vedeli sme, že s Michalovcami otvorenú partiu hrať nemôžeme,“ rozhovoril sa tréner „Žochárov“ Ľubomír Hurtaj. „Chceli sme dať prvý gól, čo sa nám aj podarilo. Chalanov som v následnej presilovke nabádal k tomu, aby dali aj druhý, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Chlapci ale zistili, že keď tomu dajú viac ako sto percent, dá sa s Michalovcami hrať. Malé chybičky nás stáli zápas. Na druhej strane ale musím povedať, že máme natoľko skúsené mužstvo, že nejaký gól z presiloviek dať jednoducho musíme,“ pokračoval tréner, ktorého mužstvo v dvojzápase nič nevyťažilo ani zo sedemnástich presiloviek...

„Žochári“ sa doma chcú vrátiť do série

Semifinálová séria sa tak vyvíja v prospech favorita. Ten domáci tlak zvládol a aj keď sa na dve víťazstvá natrápil, domácu úlohu si splnil. „V Michalovciach sme chceli raz vyhrať, nepodarilo sa, takže sa séria v náš prospech nevyvíja. Vnímam ale aj to, že sme favoritovi vyrovnaným súperom. Doma sa chceme vrátiť do série a urobíme preto všetko. Musíme sa zmobilizovať a urobiť tretí zápas. To bude teraz najdôležitejšie,“ podotýka Hurtaj, ktorý sa spolieha aj na diváka. „Vieme, že určite bude vypredané. Ľudia v hojnom počte prišli aj vo štvrťfinále na Skalicu a pomohli nám. Teraz jeho pomoc potrebujeme ešte viac. Je to však aj o hokeji. Jednoducho, musíme sa zlepšiť v presilovkách, pretože tie takéto zápasy rozhodujú. V oboch zápasoch v Michalovciach sme mali presilovku aj o dvoch hráčov. Nezvládnuť takéto šance je hriech a tu sa nám to vypomstilo.“

Cieľom je vrátiť sa minimálne s postupovým mečbalom

Tlak víťazstvá teraz padá na plecia Topoľčian. Tie, keď chcú zabojovať o postup do finále, nutne musia doma dvakrát zvíťaziť a znova vrátiť bremeno na stranu víťaza základnej časti. „Vedeli sme, že táto séria bude ťažká. Ja som to hovoril už pred začiatkom, že sa stretli dve najvyrovnanejšie a najvyváženejšie tímy celej súťaže. Vieme, čo nás v Topoľčanoch čaká. Sme na to nachystaní. Ideme si tam minimálne po postupový mečbal, iný cieľ ani mať nemôžeme. Súhlasím, že na ťahu sú po našich dvoch víťazstvách oni. Séria sa ale hrá na štyri víťazné zápasy. My máme zatiaľ iba dva body, po ďalšie si ideme do Topoľčian,“ podotýka Miroslav Chudý. My len dodajme, že séria sa teraz sťahuje do Topoľčian, kde sa v piatok a v sobotu odohrá jej tretí a štvrtý diel. Ukončí sa už tam, alebo príde na rad minimálne piaty zápas, ktorý by sa v pondelok hral v Michalovciach?  

Peter Brendza



Uverejnené: 13.02.2019 11:44:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.