files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šturma ide zachraňovať Znojmo, pomôcť mu má aj Dominik Kunca

Tréner, ktorý je navždy zapísaný v histórii michalovského futbalu ako prvý, kto postúpil do najvyššej súťaže, v týchto dňoch prijal ponuku druholigového Znojma. František Šturma sa bude snažiť zachrániť klub v českej druhej najvyššej súťaží. Po jeseni má Znojmo náskok na pásmo zostupu akurát tri body. Pomôcť k záchrane má Znojmu aj odchovanec michalovského futbalu Dominik Kunca, ktorý naposledy pôsobil v Ružomberku.

František Šturma naposledy viedol český Kolín

František Šturma postúpil s Michalovcami do najvyššej súťaže v sezóne 2014/2015. V nej ale vydržal na lavička akurát jesennú časť, po ktorej bol začiatkom roka 2016 odvolaný. V tom istom roku prevzal trénerské žezlo v druholigovom Poprade. Po tom, ako tam v apríli 2017 skončil, venoval svoj čas rodine a ďalšiemu štúdiu. Absolvoval zaujímavé zahraničné stáže, naposledy ako tréner vypomáhal divíznemu Kolínu. Keď dostal ponuku zo Znojma, nachádzajúceho sa len tri body nad pásmom zostupu do tretej ligy, neváhal. „V Kolíne som bol na kamarátskej výpomoci. Som z regiónu a chcel som pomôcť. Mal som však vyššie ambície, preto sme boli dohodnutí, že ak príde zaujímavá ponuka, tak budem uvoľnený. Ďakujem predstaviteľom klubu za to, ako sa zachovali. Ponuka zo Znojma ma zaujala, zlákala ma súťaž a ambície klubu, ktorý chce naďalej hrať druhú ligu. Mám vysoké ambície a verím, že spoločne s hráčmi ich dokážeme splniť,“ zaželal si pre 1.fcznojmo 46-ročný tréner.

Znojmu sa upísal aj Dominik Kunca

Rodák z Nymburku v ostatnom období absolvoval stáže v Reale Madrid, vo Valencii, v rímskom Laziu či v Juventuse Turín. „Nie som začínajúci tréner, trénujem od osemnástich rokov. Chcem sa zlepšovať, zdokonaľovať, pracovať na sebe a posúvať sa vpred. A to vyžadujem aj od svojich zverencov. Tréneri, s ktorými sa stotožňujem, sú Víťa Lavička a tréner Šilhavý. Ide o trénerov, ktorí to majú v hlave usporiadané a pracujú dobre. Mám podobný štýl práce ako práve oni,“ prezradil o sebe Šturma, ktorý sa neobáva práce s legionármi. V Znojme ich je aktuálne až desať, z toho šiesti sú horkokrvní Balkánci. „Z toho naozaj nemám vôbec strach. V Michalovciach, kde sme dosiahli historický postup do prvej ligy, šli v tej dobe španielskou cestou. Chlapcov sme zapracovali do kádra, naučili sa slovenský jazyk. V kabíne bola neskutočná partia, aj vďaka dobrým vzťahom sme dokázali postúpiť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.02.2019 15:33:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.