files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmena v Humennom. Treťoligistu povedie Jozef Škrlík

K netradičnej situácii došlo v týchto dňoch vo futbalovom FK Humenné. Po jeseni piaty tím tretej najvyššej futbalovej súťaže skupina Východ prišiel o trénera Vladimíra Sivého, ktorý sa svojej funkcie vzdal zo závažných dôvodov. Jeho miesto nakoniec zaujal futbalový svetobežník Jozef Škrlík.

Vladimír Sivý sa rozhodol skončiť na lavičke aktuálne piateho tímu III. ligy Východ len po necelých dvoch týždňoch zimnej prípravy. Už o necelých 24 hodín neskôr vedenie angažovalo nového kormidelníka. „V nedeľu ráno mi oznámil tréner Vladimír Sivý, že sa z vážnych osobných dôvodov, ktoré nechcel rozoberať, rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v pozícii hlavného trénera v FK Humenné. Ťažkú situáciu sme museli promptne riešiť, preto hneď v ten istý deň sa zvolala Správna rada, kde sme sa rozhodli osloviť nového trénera,“ poznamenal pre portál profutbal.sk manažér klubu Vladimír Vasilenko.

Vedenie sa napokon dohodlo so skúseným rodákom z Humenného Jozefom Škrlíkom. Ten bol poverený vedením tímu minimálne do konca súťažného ročníka 2018/2019. Súčasťou zmluvy je aj dohoda o tom, že ak by 56-ročný tréner dostal zaujímavú ponuku zo zahraničia, kde roky pôsobil, Humenné mu nebude brániť v odchode. „Osobne verím, že už nebudeme musieť riešiť podobné problémy a mužstvo sa bude môcť v pohode pripravovať na jarnú odvetu. Trénerovi Sivému sme sa za jeho krátky prínos pre náš klub poďakovali a zároveň mu popriali všetko dobré,“ dodal pre klubový Facebook Vasilenko.

Jozef Škrlík ako tréner začínal v Trebišove, neskôr viedol Michalovce, Humenné, Vranov nad Topľou či Lučenec, v Prešove pôsobil ako asistent. Do zahraničia odišiel prvýkrát v roku 2012, keď zasadol na lavičku FK Akzhayik z Kazachstanu. Na chvíľu sa vrátil na Slovensko, konkrétne do Liptovského Mikuláša, no od roku 2014 sa doma neukázal. Za štyri roky postupne vystriedal štyri angažmány - FC Ordabasy (Kazachstan), reprezentáciu Kazachstanu do 21 rokov, FK Jelgava (Lotyšsko) a FK Shakhter Karaganda (Kazachstan).

Peter Brendza (zdroj: profutbal, foto: internet)



Uverejnené: 05.02.2019 13:47:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.